Av Are.

are_thmb_fin
Are

Fjesbokas egne faktasjekkere, Fakta.no, synes å ha lagt sin elsk på meg. Nå kontaktet de meg på nytt, hvor de klargjorde at jeg hadde trampet i baret opptil flere ganger i samme publikasjon. Journalisten fra Faktisk.no spurte meg også på epost om jeg aktet å trekke tilbake min publikasjon som følge av disse faktafeilene. Jeg sendte inn mitt tilsvar til faktasjekkingen, hvor jeg begrunnet og dokumenterte mine opprinnelige påstander. Siden har jeg ikke hørt fra Faktisk. De har heller ikke publisert sin «faktasjekking».

Første gangen Faktisk var ute og faktasjekket mine skriverier, gikk de løs på min artikkel av 8. juni 2020. Artikkelen min omhandlet den kommende Covid-19 vaksinen og hadde den religiøst betonte overskriften «Gud være med dere som tenker ta den kommende Covid-19 vaksinen – dere vet ikke hva dere gjør…?« Her er et utklipp av faktasjekkingen:

faksimile_faktisk_no_fin
Fra da Faktisk faktasjekket min bloggartikkel om den kommende omstridte Covid-19 vaksinen

 

Faktasjekkingen hadde utvilsomt noe å gjøre med det faktum at artikkelen min hadde blitt delt såpass mange ganger.

Da Faktisk kontaktet angående denne artikkelen, fikk jeg beskrevet hvilken feilinformasjon de mente jeg hadde kommet med. Journalisten, Silje Sjursen Skiphamn, ga meg temmelig kort tidsfrist for å komme med et tilsvar. Siden jeg ikke tar Faktisk særlig seriøst, gadd jeg rett og slett ikke anstrenge meg for å gi et tilsvar innen den knappe fristen. (Hvis man leser hva Faktisk skriver om enkelte tema, f.eks. vaksineproblematikken, må man bare himle med øynene. Det er åpenbart at Faktisk.no ikke har peiling på temaet). Min klare konklusjon er at Faktisk.no ikke er stort annet enn et sensur-organ som verner om markedskrefters inntjening. Dette tror jeg mange andre har fått erfare etter at Faktisk var inne i bildet og Facebook-trådstartene deres ble fjernet. Til opplysning er Faktisk den norske faktasjekkeren hos Facebook.

At Faktisk.no er et søppelforetak framkommer i denne inflammatoriske omtalen av meg:

faktiskdotno_konspirasjonsteorier_fin
Utklipp fra samme artikkel hos Faktisk.no: Journalisten tyr til dårlig skjult ad hominem. Slik forsøker de etter beste evne å svekke folks tillit til de aktørene de er ute etter å ta ned – her: meg. 

 

Så skjedde det igjen. For snaut to uker siden var Faktisk.no ute og faktasjekket den forklarende teksten til en underskriftskampanje jeg hadde publisert: «Skal nordmenn bli prøvekaniner for eksperimentelle GMO-vaksiner?» Kampanjen nådde snaut 4000 underskrifter, og populariteten var trolig medvirkende til at Fakta.no kom på banen. Jeg fikk opplyst at «noen» hadde tipset Faktisk-redaksjonen om denne kampanjen, og jeg har noen hete tips til hvem dette kan ha vært. (Både jeg og Kiri har mange kjente nettroll etter oss, og de bruker betydelige mengder av tiden sin til å forfølge og henge ut slike som oss). 

Det var den samme journalisten, Silje S. Skiphamn, som kontaktet meg også denne gang. Trolig hadde hun fått blod på tann da jeg ikke gadd svare ved forrige anledning. Hun klargjorde at de hadde funnet flere feil i teksten til kampanjen, og ga meg en tidsfrist på ett døgn til å komme med et tilsvar (klikk her for større versjon):

faktisk_mail_fin

 

Jeg sa det var kort tidsfrist, men fikk til svar «det er det ikke!» (Ha, ha). Da jeg spurte hvor lang tid hun hadde brukt på å forberede Faktas artikkel myntet på underskriftskampanjen, fikk jeg ingen svar. Det skulle imidlertid vise seg at hun gikk med på å forlenge fristen, fra torsdag klokka 14 til fredag klokka 09. Natt til fredag skrev jeg så blekket sprutet, og kom etterhvert noenlunde i mål. Ikke det perfekte tilsvar, men det fikk duge. Mitt tilsvar var basert på høringssvaret det ble lenket til i underskriftskampanjen  – noe Faktisk umulig kan ha tatt seg bryderiet med å lese. Jeg stod opp fredags morgen og gikk gjennom tilsvaret, og ett kvarter før tidsfristen sendte jeg mitt tilsvar til journalist Skiphamn hos Faktisk.no. 

I tilsvaret tilbakeviste jeg f.eks. Faktisk sin påstand om at genbaserte vaksiner IKKE kan endre arvestoffet til dem som blir vaksinert. Det kan de nemlig, noe man kan lese mer om her. Også Moderna, som trolig vil være produsenten bak en kommende koronavaksine, klargjør tydelig at DNA vaksinen kan nå fram til humant DNA når det fremmede DNA`et fra vaksinen baner seg vei helt inn i cellens kjerne:
«Once inside the nucleus, DNA vaccines have a risk of permanently changing a person’s DNA». (Se side 3, under «DNA VACCINES»).

Jeg tillot meg å avslutte med det noe hovne «så faktasjekkingen på dette punkt må dere nok bare rulle inn igjen.»

Jeg antar at legemiddelmafiaen ble misfornøyd med arbeidet til Faktisk i denne sammenheng. Bestillingen levert til Faktisk dreide seg om å få fjernet underskriftskampanjen, men akk, slik skulle det altså gå. Faktisk har enda ikke publisert sin artikkel med faktakorrigeringen av underskriftskampanjen. Jeg tror faktisk ikke denne artikkelen vil se dagens lys noen gang. Kanskje Faktisk burde gjøre litt bedre research neste gang, og ikke være for ivrig i å tilfredsstille sine kapitalistiske oppdragsgivere?  

underskrift_are_blaa

——————————————————————————————————

Kiri og jeg bruker mye tid på denne bloggen og trenger støtte for å kunne holde det gående. Så hvis du finner verdi i innsatsen vår og vil støtte oss med en slant, blir vi glade. I så fall kan du sende enten via vipps til 98 23 03 77 eller via Paypal / nettbank ved å klikke HER

Tusen takk! hjerte_fin

Reklame