Av Kiri.

Korona har økt avstanden mellom oss, både fysisk og sosialt. Dette kjølige samfunnet, hvor man ikke kjenner naboen og ikke hilser på hverandre når man henter posten engang, har blitt enda kaldere. Mennesker har isolert seg selv frivillig. Noen har gjort dette i sympati ovenfor de mer sykdomsutsatte blant oss. Andre var bare autoritetstro og gjorde det fordi «myndigheter» mente det var lurt. Men denne isolasjonen har bidratt til å gjøre den sosiale kløften mellom oss enda større.

TV2: Fagekspertisen vil ha munnbind-påbud, enda dette ikke har noen påvist positiv effekt. Og selv om Covid-19 er en ufarlig sykdom. Skjønn det den som kan.

Teknologiske duppeditter har i dag nærmest blitt til fysiske forlengelser av kroppen, og er like avhengighetsskapende som narkotika. Disse elektroniske leketøyene spiser opp tiden vår, noe som gjør oss enda mer fremmed for hverandre.

Det sies at hvis man putter en frosk i vann og sakte men sikkert øker temperaturen på vannet, så blir frosken værende i vannet helt til den kokes til døde. Den gradvise separasjonen vi nå opplever blir som dette vannet, mens vi er frosken.

Hvilke psykososiale effekter har det når barn blir tvunget til å gå med munnbind?

Det er smertefullt å se hvordan sosial distansering normaliseres. Vi oppfordres til å holde minst èn meter fysisk avstand til andre mennesker. I enkelte land, som f.eks. Australia og England, opplever små barn at de ikke lenger får leke og være nær sine beste venner. Hva gjør dette med disse barna? Vår art, Homo Sapiens, foretrekker jo nærhet og varme fra andre mennesker over mat og vann. Hva kan vi gjøre, vi som merker det stadig varmere vannet? Kan jeg bli kilden til den kontakten og medmenneskeligheten som andre så sårt behøver? Kanskje kan jeg være den første som snakker eller smiler til en annen? Kan slikt bidra til at redde mennesker der ute føler seg tryggere? Mange lever i en tilstand av konstant frykt, og tiden er kommet for å spørre meg selv hvordan jeg kan tilby den varmen alle lengter etter i stille desperasjon.

I kommentarfeltet til min og Ares Facebook-gruppe finnes det mennesker som fortsatt tror på medias covid-narrativ. De argumenterer med at de velger å tro på vitenskap, mens de i virkeligheten tilber «vitenskapisme». Dette er en religion, hvor man ukritisk dyrker pseudovitenskap. Frykten som media har matet folk med, har gjort intelligente mennesker så engstelige at de ikke evner å tenke rasjonelt lenger. Kombinasjonen av blind tillit til «autoriteter» og sensuren av kritiske stemmer, gjør at store deler av befolkningen går glipp av viktig informasjon.

Mange oppegående, smarte mennesker avviser betydningen av grådighet og korrupsjon i forbindelse med koronakrisen. De nekter for at dette kan spille en viss rolle i forbindelse med narrativet om et kjempefarlig virus. Men er det egentlig så overdrevent konspiratorisk å hevde at penger er det som får verden til å spinne rundt? Har ikke dette vært et faktum ganske lenge? Slike som meg blir kalt for konspirasjonsteoretikere når vi påpeker at ytringsfriheten nå tas fra oss bit for bit. Slike som meg blir nektet publisitet når vi skriver kritisk om offentlige institusjoner som f.eks. WHO og folkehelseinstituttet. Disse to står i ledetråd med pengesterke aktører, som utvilsomt vil tjene ennå mer på å opphause frykten i forbindelse med Covid-19.

Vi blir innbilt at det er omtanken for eldre og syke mennesker som er årsaken til at kritiske og viktige samfunnsstemmer sensureres. Vi blir fortalt at feilinformasjon i denne sammenheng kan få alvorlige konsekvenser for disse menneskene, og at det er på grunn av menneskelig dumhet at åpen debatt rett og slett ikke kan tillates. Dette er selvfølgelig bare en dekkhistorie – en historie de ønsker at vi sluker som sushi. Gaslighting!

De forteller oss at grunnen til at hele verden er satt på «vent», er for vår egen sikkerhets skyld. At det er tryggere for alle at vi holder avstand til hverandre, jobber hjemmefra og aksepterer «den nye normalen». Media forteller om dødsfall fra Covid-19 daglig, for å minne oss på hvor skummelt dette fortsatt er. På denne måten rettferdiggjøres alle konkurser, selvmord og andre tragedier som skyldes selve «smittevernstiltakene». Disse skjebnene er noe media har påfallende lite lyst til å skrive noe om.

Hvis vi sammenligner med andre kjente dødsårsaker, dør det f.eks. 337 personer i brann hver dag. 1418 mennesker dør av influensa, mens 3792 mennesker dør i bilulykker daglig. 7671 mennesker dør av sykelig overvekt og 21 000 mennesker dør av sult. Hver dag. Likevel er det nesten ingen fokus på alle disse dødsfallene som finner sted hver eneste dag, året rundt. Har du noen gang spurt deg selv om grunnen til det? Kan det ha noe å gjøre med at det ikke finnes noen fortjeneste i å fokusere på dødsfall fra disse mer vanlige årsakene? (Jeg tror det!) Eller kan det være slik at vi ikke tenker over disse dødsfallene på samme måte, fordi de er hyppigere og derfor mindre skumle sammenlignet med «korona»? Er det slik at vi frykter korona mer, siden vi føler vi ikke har kontroll over dette viruset? «Hvem blir rammet neste gang? Kanskje blir det meg…?»

Jeg synes å kunne se at mennesker som tidligere ikke reflekterte mye over ting som dette, nå tør opp og engasjerer seg mer. De synes å være utilpass med situasjonen. Det har demret at den nye normaltilstanden det her legges opp til, vil bety et kaldere samfunn med mindre frihet for alle mennesker. Og et liv uten frihet, hva er vel det? Folk oppdager stadig mer av de skjulte, ekle effektene av smitteverntiltakene, og har blitt kritiske som følge av det. Vi er ikke fullt så autoritetstro lengre, men har blitt mer nysgjerrig og vil til bunns i hva som egentlig skjer. Dette er med på å føre oss nærmere hverandre igjen, og ingenting kunne glede meg mer. Know the truth, and the truth shall set you free!

All min kjærlighet…

 

 

————————
Jeg og Are liker å skrive for dere, men vi bruker mye av tiden vår på denne bloggen. Så hvis du finner verdi i innsatsen vår og vil støtte oss med en slant, blir vi kjempeglade. I så fall kan du sende enten via vipps til 98 23 03 77 eller via Paypal / nettbank ved å klikke HER.

Tusen takk!

Reklame