Av Kiri.

Jeg pleier egentlig ikke lese VG eller noe av den andre løgnpressen. Når jeg allikevel gjør det, er det med et halvt øye åpent og med holdningen «mon tro hva de pressistuerte lyver om nå da…». Men når jeg så fjeset til Anne-Kat Hærland i VG så kunne jeg ikke dy meg.

De siste årene har hun holdt en lav profil, med andre prosjekter enn TV. Blant annet har hun skrevet en kokebok (hva er egentlig greia med kjendiser og kokebøker?) Ifølge henne selv har hun ikke greid å frigjøre seg fra TV-nyheter etter at at Trump kom til makten. Denne presidenten og hans tilhengere fascinerer henne veldig, og hun har fulgt nøye med på utviklingen over dammen under Trumps tid som president.

Vi nordmenn skiller oss ikke mye fra resten siden vi også elsker «brød og sirkus». Så når vi kommer utslitt hjem etter en lang og masete dag på en jobb vi bare har for lønnas skyld, klemmer vi ut siste rest av våkentid ved å flate ut i soffan foran TV’n. Og det er nettopp på TV-skjermen at Anne-Kat nå dukker opp igjen. 18. oktober kommer første av tre episoder på TV 2, hvor hun og den rutinerte utenriksjournalisten Pål T. Jørgensen skal prøve å komme til bunns i hvem Trump-fansen egentlig er, og hvorfor fansen elsker ham.
– Dette har jeg jo lyst til å jobbe med. Dette er en drømmejobb, å kunne jobbe med de alvorlige tingene jeg er opptatt av, men på en litt morsom måte, sier Hærland.

For min egen del må jeg si jeg synes det er fascinerende hvordan mennesker som kaller seg journalister fortsatt stusser over grunnene til at tidenes mest populære president har blitt så populær. Men for Hærland er dette likefullt et mysterium, og hun sier hun er vettaskremt over at Trump er så populær mens han på samme tid presenterer tall som er rent oppspinn og lyver sin egen befolkning huden full. Den garvede komikeren Hærland mener åpenbart å forstå seg mer på samfunn og politikk enn en suksessfull forretningsmann.

Siden korona-restriksjoner har gjort det vanskelig for journalist-duoen Hærland og Jørgensen å reise til USA, har de isteden reist rundt i Norge for å komme til bunns i hvordan naive nordmenn kan ha latt seg forføre av denne påståtte klovnen.

Det som skremmer Hærland aller mest, sier hun, er at tilhengerne heller tror på Trump fremfor det hun kaller «offentlige amerikanske regnskap og tall». Hun mener å ha full oversikt over statistikkene, og føler nå at det er nødvendig å hjelpe resten av naive Norge å skjønne tegninga. Jeg er for så vidt enig med Anne-Kat i at det er veldig merkelig at vi ikke klarer å ta rede på sannhet og fakta. Men jeg vet ikke i hvilken grad hun har monopol på sannheten her. Det er i alle fall tydelig at hun mener å sitte på klare bevis for hvilken løgner Donald Trump er.

Hvem ville DU valgt som president?

Med fare for å virke fordomsfull, synes jeg det lukter venstrevridd blodrød feminist lang vei av den godeste Anne-Kat. Hun hadde trolig sett at USA fikk en kvinnelig president i Hillary den gang da for fire år siden. Selv tror jeg verden hadde havna i trøbbel opp til knærne om CFR-bolla Hillary hadde blitt, for en mer åpenbar representant for maktkabalen og clean-cut psykopat enn henne skal man vel leite lenge etter. Her er Hillarys kommentar til at USA og allierte i 2011 bombet Libya tilbake til steinalderen og drepte han som hadde vært statsoverhode der i over førti år, Muammar al-Gaddafi:

«Vi kom, vi så, han døde!»

Men, altså, Trump: Jørgensen sier han er «imponert» over de menneskene som føler de har sett lyset og tror de kan alt om om amerikanere og situasjonen rundt den nåværende presidenten. OBS: Han finner det rart at disse på samme tid nekter å godta informasjon fra det de kaller «mainstream media». Ha, ha, det har altså ikke demret for Jørgensen at vi har gode grunner for å ikke stole på norske medier lenger?

Dette er altså levebrødet til journalistduoen, men brødet er både tørt og muggent nå. Tiden har blitt overmoden for at også dere, Hærland og Jørgensen, finner på noe annet å gjøre enn å lage underholdning av å reise rundt på loffen for å «drite ut» norske Trump-fans.

Sjøl er jeg positiv til Donald Trump. Ikke at jeg holder ham for å være noen ny frelser, nei, men jeg velger å tro på varslere som sier at Trump rensker opp i «the swamp». Jeg tror også at Trump har en enorm støtte hos det amerikanske folk, og at han vil vinne valget i november med mange sidelengder. Det vil si, hvis ikke maktkabalen lykkes i å jukse med valgresultatet. Her er en interessant Trump-tale som Anne-Kat kunne lytte litt på:

All min kjærlighet,

Bygget på en artikkel i VG.

Pics:
Leading pic: DonkeyHotey @ flickr.com / CC BY-SA 2.0
Hillary & Donald: DonkeyHotey @ commons.wikimedia.org / CC BY-SA 2.0

————————————
Are og jeg liker å skrive for dere, og vi bruker mye tid på denne bloggen. Så hvis du finner verdi i innsatsen vår og vil støtte oss med en slant, blir vi kjempeglade. I så fall kan du sende via vipps til 98 23 03 77 eller via Paypal / nettbank ved å klikke HER.

Hjertelig takk!

Reklame