Av Are.

Tross beskjedne 25 koronadødsfall fordelt på 5 millioner innbyggere, er det nå klart at New Zealands regjering akter å internere alle smittede i spesielle karanteneanlegg(!)

New Zealands helsedirektør, Ashley Bloomfield, sier:
– Jeg informerer nå helsepersonell om at alle bekreftede tilfeller skal behandles i karanteneanlegg. Dette er annerledes i sammenlignet med hvordan positive tilfeller ble håndtert da vi sist var på nivå 4 og 3, og dette viser hvor seriøse vie er i forhold til å begrense risiko for fortsatt smittespredning. Dette innebefatter smittespredning til mennesker i selvisolasjon og andre i samme husstand. Dette vil gjelde under alle omstendigheter, også i forbindelse med nære familiemedlemmer som kan være i fare.

Per i dag finnes det 32 slike karanteneanlegg på NZ, med en kapasitet på 6260 personer. I utgangspunktet vil alle smittede bli holdt ved slike anlegg i to uker, med krav om at de skal teste seg. De som nekter å ta testen, vil bli holdt tilbake på anleggene to uker utover dette, i til sammen fire uker. Intensjonen er å holde alle smittetilfeller på disse anleggene helt til de tester negativt på en koronatest. Statsminister Jacinda Ardern karakteriserer disse anleggene og opplegget rundt de som et «temmelig godt initiativ».

Også næringslivet har nå blitt satt under administrasjon av regjeringen, hvor bl.a. flyselskapet Air New Zealand har blitt beordret til å stoppe bookingen av reiser internasjonalt. Fra og med i går, tirsdag 3. november, måtte alle reisende til NZ kunne dokumentere plass på ett av disse karanteneanleggene.

25 døde fordelt på en populasjon pålydende 5 millioner innbyggere betyr i all hovedsak dette: folk dør bare unntaksvis av Covid-19, og de som dør er gjerne eldre mennesker som har nådd å leve lengre enn nasjonal gjennomsnittlig levealder! Allikevel skal disse dødsfallene nå rettferdiggjøre at friheten tas fra NZs befolkning. Forstå det den som kan…

For å skjønne hva jeg, Are, mener om dette, er det vel bare å lese litt mellom linjene her… Faktisk. no leser også mine innlegg, så jeg må være smart i forhold til sensu… unnskyld, jeg mente faktasjekkingen deres. Bare så ikke Facebook-gruppa vår legges ned. Men dere kan alltid finne Facebook-gruppa vår – som umiddelbart vil bli opprettet hvis den gamle forsvinner – i lenken øverst i bloggen:

(1) Slik finner du alltid Facebook-gruppa vår
(2) Slik finner du alltid Facebook-gruppa vår

Kilder: 1, 2
————————–
Kiri og jeg skriver for å opplyse og berike dere alle. Dersom du setter pris på innsatsen vår, vurder da å sende oss en slant via vipps til 98 23 03 77 eller via Paypal / nettbank ved å klikke HER. ELLER du kan handle i nettbutikken vår – gode og tankevekkende julegaver kan fås kjøpt HER.

Hjertelig takk! hjerte_fin

Reklame