Av Are.

areHar du hørt om krigskorrespondenten Lara Logan? Trolig ikke, men dette er en dame du burde stifte nærmere bekjentskap med. For tiden jobber hun for Fox News, og hun har produsert krigsreportasjer i 35 år. Nylig sjokkerte hun TV-seerne ved å droppe sannhetsbomber om Ukraina-situasjonen under en direktesendt nyhetssending. Informasjonen hun serverte flyr rett i fleisen på det vestlige medienarrativet, som utelukkende klandrer Putin for denne påståtte krigen. En krig jeg personlig mener ikke er reell, men skapt av vestlige media.

Under en nyhetssending på Fox ble hun spurt om krigen i Ukraina, og svaret hun ga er virkelig verdt en lytt (video under). Det ser unektelig ut som om den mannlige intervjueren blir ganske så forfjetret over svarene fra Logan. Blant annet forteller Logan at Putin slett ikke gikk rett mot Kiev, men at han først av alt konsentrerte seg om å ta ut de biologiske våpenlaboratoriene som fantes i landet. Flere av disse (eller alle?) laboratoriene var finansiert av Pentagon.

Logan forteller også om den nazistiske Azov-bataljonen, som er betalte stedfortreder-krigere finansiert av Nato og USA. Disse krigerne har myrdet mange mennesker i Øst-Ukraina, hvor befolkningen på Krim stemte for uavhengighet. «Dette var grunnen til at Krim ville være med Russland», sier hun.

I følge Logan bærer den ukrainske hæren det nazistiske symbolet «sort sol».

I følge Logan har Vest-Ukraina støttet nazistene. Og da snakker vi om de «ekte» nazistiske SS-krigsforbryterne fra andre verdenskrig. Vest-Ukraina ble et hovedkvarter for disse krigsforbryterne, hvor den amerikanske etterretningstjenesten CIA medvirket til at de ble gitt immunitet mot straffeforfølgelse under Nürnberg-rettergangen.
– USA og amerikanske etterretningstjenester har en lang historie med å finansiere og bevæpne nazister i Ukraina, sier hun.

Logan fortsetter med å fortelle hvordan CIA gjorde statskupp i Ukraina i 2014 ved å peke ut de ukrainske lederne. For å underbygge dette, henviser hun til den lekkede telefonsamtalen mellom USAs daværende Ukraina-ambassadør Geoffrey Pyatt og assisterende satssekretær for politiske anliggender Victoria Nuland. Under samtalen framgår det at disse to diskuterer hvem som skal lede Ukraina. «Å late som om denne krigen dreier seg om Russland og Ukraina, er en regelrett løgn», sier Logan.

Så kan man spørre seg om en sending som dette representerer en ny trend i nyhetsformidlingen. Det er nemlig flere relativt nylige eksempler på revolver-journalistikk, hvor journalister viser en kompromissløshet i sin tilnærming til fakta — se bl.a. her. Hva skyldes denne tilsynelatende iveren etter å få frem sannheten? Er grunnen såpass enkel som at pressen nå frykter å bli avslørt som løgnere, og derved miste troverdighet? Eller er vi vitne til et genuint ønske om å fortelle folk det som er sant? Det vites ikke i skrivende stund, men her er i alle fall nyhetssendingen jeg har omtalt i denne artikkelen. Det er mer å høre enn det jeg har nevnt i denne artikkelen:

Lara Logan på Fox. (Hvis ønskelig, se i full størrelse her.)

PS! Meld dere inn i Facebook-gruppa vår her og Mewe-gruppa vår her.

Vi trenger støtte fra dere!

Kiri og jeg skriver for å opplyse og berike dere alle. Det er dette vi bruker mesteparten av tiden vår på, og vi gjør det med glede. Dersom dere setter pris på arbeidet vårt, vurder å støtte oss via

nettbank, DNB-konto 05350624327 (Are Erlend Hegrand), eller
vipps til tlf. 98 23 03 77, eller
Paypal ved å klikke HER.

Hjertelig takk! 🙂 

Reklame