tarmbakterierVisste du at Norge ligger på toppen av tarmkreft-statistikken? Visste du at andreplassen for forekomst av inflammatoriske tarmsykdommer deles av Norge og det gjennomført sykdomsbefengte USA? Visste du at tre av ti nordmenn har mer eller mindre kroniske problemer med fordøyelsen? Dette hevder forfatter og terapeut Eva Fjellstad i det understående intervjuet på 4 minutter.

Immunforsvaret, altså kroppens eget forsvarsverk mot sykdom, har sin rot i tarmen. Vi er helt avhengige av å ha tilstrekkelig mange av de gode (probiotiske) bakteriene i tarmen for å kunne ha et sterkt immunforsvar. Tarmbakterier hjelper oss bl.a. å fordøye mat og oppta viktige byggesteiner. En dårlig tarmbakterieflora vil drastisk kunne redusere forsvarsevnen vår mot sykdom. Vi må være viss på at alle livsstilsykdommene som på kort tid har kommet til overflaten – mange av de i løpet av svært få år – har en miljømessig årsak. Årsaken kan rett og slett ikke være genetisk betinget, da framveksten av folkesykdommene ville tatt mye lengre tid. Det betyr at det er visse ting vi utsettes for nå som vi ikke ble utsatt for tidligere, og at dette er grunnen til at vi nå opplever nye folkesykdommer i løpet av et nålestikk av tid. Blant mulige årsaker er kostholdet vårt svært nærliggende å se nærmere på, med alle tilsetningsstoffer og den forringede næringsverdien maten i dag har. Vi har gått over fra naturlig dyrkning av mat til et kjemikalie-orientert jordbruk som raner plantene for næringsstoffer.

Selv har jeg en nitidig tendens til å se på ingredienslister når jeg kjøper mat, faktisk i den grad at selv min helsekost-interesserte Kiri er på grensa til å irritere seg over meg. Men, pokker, når selv noe så enkelt som et brød består av antiklumpemiddel, konserveringsmiddel og hauger av andre e-stoffer, ja da begynner i alle fall jeg å lure på hva dette gjør med helsa mi. Jeg ser for meg at disse stoffene formelig gnager på knokler, ledd og at de forgifter bløtvevet i kroppen min. Hva de gjør med hjernen og psyken min, tja, si det. Vi vet imidlertid positivt at disse stoffene kan drepe de sunne bakteriene i tarmen som opprettholder forsvarsverket mot sykdom. Så kan man lure på hvilke konsekvenser dette har for folkehelsa, men livsstilssykdommene gir oss kanskje en pekepinn her? De har kommet til i takt med stadig flere tilsetningsstoffer…

http://www.tv-helse.no/article/forebygge/kosthold/konserveringsmidler-dreper-gode-tarmbakteriene/

underskrift_are_blaa

————————————
Det går med mye tid til å holde liv i denne bloggen. Så hvis du setter pris på det jeg og Kiri skriver her, og vil støtte oss med en slant, blir vi veldig glade. I så fall kan du enten sende via vipps til 98230377 eller via Paypal ved å klikke HER

Tusen takk! hjerte_fin

Reklame