are_thmb_fin
Are

Her er et utdrag av en høring hvor det halvt statlige, halvt private, amerikanske organet FDA (tilsvarende det norske folkehelseinstituttet) blir spurt ut om i hvilken grad dette organet ivaretar helsen til amerikanske statsborgere. Svaret er kanskje sjokkerende for mange, for andre ikke. Lang historie kort: FDA gjør null og niks for å ivareta tryggheten til amerikanske barn slik dette relaterer seg til innholdet i baby-kremer.

Utspørrer (Ms. Eshoo): «Kan FDA forlange en kartlegging av tryggheten til en babykrem før den markedsføres?»

FDA-representant: «Nei.»

Utspørrer: «Kan FDA kreve at produsenten ikke bruker giftige ingredienser, f.eks. formaldehyd, i sin babykrem?»

FDA-representant: «Nei.»

Utspørrer: «Er produsenten pålagt å registrere sin babykrem hos FDA før den markedsføres?»

FDA-representant: «Nei.»

Utspørrer: «Så snart babykremen kommer på markedet, kan FDA kreve informasjon om kremens trygghet?»

FDA-representant: «Nei.»

Utspørrer: «Hvis babykremen har forårsaket uheldige bivirkninger hos babyene, kan FDA kreve produktet trukket tilbake?»

FDA-representant: «Nei.»

Utspørrer: «Hvis produsenten er klar over uheldige bivirkninger hos babyene, er produsenten da pålagt å rapportere dette inn for FDA?»

FDA-representant: «Nei.»

Det er for et understatement å regne når utspørrer avslutter med at «jeg tror vi har et virkelig problem her». Denne høringen viser med all mulig tydelighet at den amerikanske folkehelsa er helt uinteressant for FDA. Her er det hensynet til penger og profitt for mektige aktører og foretak som gjelder. Har man en tilstrekkelig stor pengesekk, kan man styre hva det meste på denne kloden, inklusive helsepolitikk. Helsepolitikk er oppkjøpt og gjennomkorrupt!

Avslutningsvis: hva får nordmenn til å tro at det er det spøtt bedre her til lands? Jeg vet, jeg vet: «alt som er norsk er bra!» Ikke sant? Er vi i butikken og handler, så kjøper vi norske epler. Og norske plommer. Ha, ha, skjønner virkelig ikke nordmenn at dette er en illusjon? Norske bønder sprøyter som bare rakkern med kjempegiftig RoundUp på norsk frukt og grønnsaker.

Poenget er: Big Money er det som bestemmer nasjonal helsepolitikk! Tror dere f.eks. at oppdrettslaks ville vært lov til å selge dersom vi hadde hatt EKTE helsemyndigheter? (Se dokumentaren ‘Salmon Confidential‘). Tror dere det norske folkehelseinstituttet hadde våget å dytte vaksiner på noen som helst hvis fokuset virkelig var på folkehelse? I begge tilfeller er svaret: Nei, selvfølgelig ikke. Men det får lov til å pågå så lenge vi – folket – tillater det.

Her er høringen:

underskrift_are_blaa

Foto: Skjermdump fra høring.

————————————
Det går med mye tid til å holde liv i denne bloggen. Så hvis du setter pris på det jeg og Kiri skriver her, og vil støtte oss med en slant, blir vi veldig glade. I så fall kan du enten sende via vipps til 98230377 eller via Paypal ved å klikke HER

Tusen takk! hjerte_fin

Reklame