are_thmb_fin
Are

Lan Marie Berg, ironisk nok fra Miljøpartiet De Grønne (MDG), har befatning med massiv miljøkriminalitet. Ikke bare har hun forsøkt å umuliggjøre bilkjøring i Oslo gjennom planen Bilfritt byliv, men hun har også medvirket til grov miljøkriminalitet.

Mange har kanskje fått dette med seg, men Berg har altså sørget for å forurense et område i Nordmarka i Oslo med tonnevis av forurenset brøytesnø fra Oslo by, for deretter å bli ferska og så lyve om at hun har sørget for å få snøen fjernet. Slike ting… Og det gjelder tjenesteforsømmelse i den forstand at hun har blitt gjort oppmerksom på 730 lovbrudd som hun ikke har tatt tak i på forventet vis. Ikke bare det, men hun må også svare for hvorfor hun unnlot å opplyse både bystyret i Oslo og offentligheten om disse forholdene. Hun har faktisk forsøkt å dysse disse forholdene ned heller enn å erkjenne sine feil og gjøre alt for å rette opp i det, ved å holde tilbake dokumenter og forsøke å villede offentligheten i dette henseende. Det er neppe tilfeldig at dette har funnet sted rundt et kommunevalg – noe som bare gjør saken enda mer alvorlig.

Hvordan stiller byrådsleder Raymond Johansen seg til dette? Jo, han forsøker selvfølgelig å redde Bergs begredelige politiske karriere på denne måten:
– Vi har en forpliktelse om at informasjonen vi gir er mest mulig korrekt. Dette gjaldt sensitive opplysninger om mulige straffbare forhold, sier han.

Fungerende miljø- og samferdselsbyråd Hanna Marcussen kommer Johansen til unnsetning, og forsøker slokke brannen:
– Her legges det et premiss som jeg ikke er enig i, sier hun, og fortsetter med å si at tallet ikke var «kvalitetssikret».

Hva skal `landet med tullinger som dette i offentlig styre og stell? Både Johansen og Berg er vel de beste vitnesbyrd på at politikere ikke ansettes etter kvalifikasjoner, men ettersom hvor lite de kan og derfor er lette å lede for den reelle makta.

Det gjenstår å se om Berg blir juridisk stilt til rette for disse forholdene. Jeg tipper fint lite skjer…

underskrift_are_blaa

Foto: Thomas Ekström | (CC BY-SA 2.0)

Kilde: Nettavisen

————————————
Det går med mye tid til å holde liv i denne bloggen. Så hvis du setter pris på det jeg og Kiri skriver her, og vil støtte oss med en slant, blir vi veldig glade. I så fall kan du enten sende via vipps til 98230377 eller via Paypal ved å klikke HER

Tusen takk! hjerte_fin

Reklame