are_thmb_fin
Are

Det jeg sikter til med overskriften er den kommende vaksinen mot koronaviruset. Alt tegner til at dette vil bli en hastevaksine framstilt i hui og hast, slik at det å ta vaksinen vil være å spille russisk rulett med eget liv og helse.

I skrivende stund melder Nettavisen at minst 108 forskjellige koronavaksiner er under utvikling. Grunnen til det store antallet, er at man antar at drygt 9 av 10 vaksiner ikke vil virke. Med så mange vaksiner under framstilling er derfor sjansen større for å kunne få én fullgod vaksine. En annen grunn til iveren bak det å framstille en koronavaksine er utvilsomt av økonomisk art. Du verden så mye profitt det vil være i en framtidig koronavaksine, spesielt dersom de også lykkes med å få vaksinen tvunget på befolkningen.

Problemet med hastevaksiner er at uttestingen blir desto dårligere. Av den grunn er det usikkerhet forbundet med både hvor trygge og effektive slike vaksiner er.  Sjansene for at slike vaksiner er helseskadelige, blir dermed desto større. Noe vi så med blant annet svineinfluensavaksinen i 2009 og meningokokkvaksineforsøket i 1988 (mot smittsom hjernehinnebetennelse). I forbindelse med sistnevnte vaksine, har det vært tatt initiativ til massesøksmål mot staten. En stat som ikke overraskende har ignorert henvendelsene til mengder av vaksineskadde mennesker. Det er nemlig vedtatt politikk at «vaksiner er trygge og effektive».

Dersom de har en vaksine klar til neste år, eller kanskje allerede i siste halvdel inneværende år, vil den ikke være formelt godkjent for bruk. Dette som følge av den meget korte tiden de har hatt til uttesting. Men unntaksbestemmelser gjør det mulig å gi vaksinen til utsatte individer i form av såkalt nødbruk. Unntak kan nemlig gjøres dersom man kjenner seg rimelig trygg på at vaksinen vil være mer til hjelp enn skade, men hvordan i all verden kan man egentlig vite det når det ikke er foretatt skikkelig uttesting til å begynne med? Langtids-undersøkelser av virkningene er ikke gjort i det hele tatt, på samme tid som vi vet at aluminiumet i vaksinene kan forårsake sykdom helt opptil 8 år etter stikket. Fraværet av langtidsundersøkelser er et problem som er forbundet med vaksiner generelt, og i forbindelse med en hastevaksine kan det raskt vise seg å være hasard med liv og helse. Det er bare å se på erfaringen så langt, så skjønner man det.

Over 14 000 mennesker fordelt på 102 land skal nå ha meldt seg som frivillige testobjekter for denne vaksinen. Personlig kan jeg ikke forstå at de tør, men det må de jo bare få lov til for min del. Positivt var det dog å lese meningspollen fra Nettavisen, hvor det ble spurt hvor mange som ville stilt frivillig til uttesting av denne vaksinen. Denne målingen er trolig autentisk, i skrivende stund basert på valget til 1390 respondenter:
poll_uttesting_korona_vaksine_fin

Det anslås som realistisk at en koronavaksine vil være klar til neste år, altså i 2021. Folkehelseinstituttet melder at bred-skala koronavaksinering av norsk befolkning tidligst ville kunne la seg gjennomføre til høsten neste år.  Måtte Gud være med de som tør.

underskrift_are_blaa

————————————
Det går med mye tid til å holde liv i denne bloggen. Så hvis du setter pris på det jeg og Kiri skriver her, og vil støtte oss med en slant, blir vi veldig glade. I så fall kan du enten sende via vipps til 98230377 eller via Paypal ved å klikke HER

Tusen takk! hjerte_fin

Reklame