are_thmb_fin
Are

Jeg skriver dette som et avslørende tilbakeblikk til 2016. Dette skriver seg fra en pressekonferanse i 2016, hvor den uavhengige journalisten Eva Bartlett stilte som FNs syriakorrespondent. Tilstede blant publikum var også Aftenposten-journalisten Kristoffer Rønnegberg. Rønneberg var åpenbart indignert over at Bartlett tidligere hadde kalt journalister fra massemedia for løgnaktige.

Rønneberg ba derfor Bartlett om å rettferdiggjøre sin karakteristikk av ham selv og hans kollegaer fra massemedia-pressen. Det skulle han ikke gjort, for han ble grundig tatt i skole av Bartlett. Se hendelsen i videoopptaket underst.

Hvorfor poster jeg noe slikt som dette? Er det for å ydmyke Rønneberg? Nei. Jeg poster dette for at folk flest skal skjønne at rikspressen virkelig er løgnaktig. Bartletts påstand er ikke hentet fra tom luft, og dette gjelder især pressens omtale av de større krigene. Vi får vite svært lite av hva som egentlig pågår, noe som blir understreket her når Bartlett setter Rønneberg grundig på plass. Når det kommer til krigene, er rikspressen ikke stort annet enn storindustriens – deriblant krigsindustriens – eget propagandarør.  Det er min erfaring at folk flest simpelthen må ha det gnidd inn i fjeset før de skjønner narreriet vi utsettes for.

Jeg skal ikke si for sikkert om Rønneberg er så grønn som han her framstår, eller om han lyver for å unngå tap av ansikt. Det får bli opp til den som leser å avgjøre. Men moralen er uansett: Stol ikke på det du leser i det notorisk løgnaktige gammelmedia. Redaktørene i riksdekkende aviser og øvrige store mediehus har en uskreven tabuliste å forholde seg til. De kan ikke tråkke utenfor løypa, for de er storindustriens håndtlanger. Vær generelt på vakt ovenfor mediehus som mottar pressestøtte. Sannheten er du sikrest på å finne i den uavhengige pressen, men utvis allikevel kildekritikk der også.

Den uavhengige journalisten Eva Bartlett tar Kristoffer Rønneberg (Aftenposten) i skole…

mvh_are

————————–
Kiri og jeg skriver for å opplyse og berike dere alle. Dersom dere setter pris på innsatsen vår, vurder å sende oss en slant via vipps til 98 23 03 77 eller via nettbank / Paypal ved å klikke HER. ELLER du kan handle i nettbutikken vår – klesplagg med tankevekkende motiver og høy kvalitet kan fås kjøpt HER. Alle monner drar..

Hjertelig takk! hjerte_fin

Reklame