Massemedia Samfunnsproblematikk

1-2-3, buksa ned: Løgnmedia avslørt

are_thmb_fin
Are

Jeg skriver dette som et avslørende tilbakeblikk til 2016. Dette skriver seg fra en pressekonferanse i 2016, hvor den uavhengige journalisten Eva Bartlett stilte som FNs syriakorrespondent. Tilstede blant publikum var også Aftenposten-journalisten Kristoffer Rønnegberg. Rønneberg var åpenbart indignert over at Bartlett tidligere hadde kalt journalister fra massemedia for løgnaktige.

Rønneberg ba derfor Bartlett om å rettferdiggjøre sin karakteristikk av ham selv og hans kollegaer fra massemedia-pressen. Det skulle han ikke gjort, for han ble grundig tatt i skole av Bartlett. Se hendelsen i videoopptaket underst.

Hvorfor poster jeg noe slikt som dette? Er det for å ydmyke Rønneberg? Nei. Jeg poster dette for at folk flest skal skjønne at rikspressen virkelig er løgnaktig. Bartletts påstand er ikke hentet fra tom luft, og dette gjelder især pressens omtale av de større krigene. Vi får vite svært lite av hva som egentlig pågår, noe som blir understreket her når Bartlett setter Rønneberg grundig på plass. Når det kommer til krigene, er rikspressen ikke stort annet enn storindustriens – deriblant krigsindustriens – eget propagandarør.  Det er min erfaring at folk flest simpelthen må ha det gnidd inn i fjeset før de skjønner narreriet vi utsettes for.

Jeg skal ikke si for sikkert om Rønneberg er så grønn som han her framstår, eller om han lyver for å unngå tap av ansikt. Det får bli opp til den som leser å avgjøre. Men moralen er uansett: Stol ikke på det du leser i det notorisk løgnaktige gammelmedia. Redaktørene i riksdekkende aviser og øvrige store mediehus har en uskreven tabuliste å forholde seg til. De kan ikke tråkke utenfor løypa, for de er storindustriens håndtlanger. Vær generelt på vakt ovenfor mediehus som mottar pressestøtte. Sannheten er du sikrest på å finne i den uavhengige pressen, men utvis allikevel kildekritikk der også.

 

underskrift_are_blaa

————————————
Det går med mye tid til å holde liv i denne bloggen. Så hvis du setter pris på det jeg og Kiri skriver her, og vil støtte oss med en slant, blir vi veldig glade. I så fall kan du enten sende via vipps til 98230377 eller via Paypal ved å klikke HER

Tusen takk! hjerte_fin

1 kommentar på “1-2-3, buksa ned: Løgnmedia avslørt

  1. …..og selv om de får det «gnidd inn» – sørger kognitiv dissonans for at fake stream news består

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: