are_thmb_fin
Are

Da er det klart at ledere i Bærum kommune utenfor Oslo kan bli belønnet med inntil 70 000 kroner ekstra for sin innsats under koronakrisen. Dette på tross av at overtidsbetaling er innbakt i lønna deres.

Arbeidstidbestemmelsene har blitt tøyd for å kunne imøtegå kravene til beredskap, og den ekstraordinære kompensasjonen gjelder 70 ledere i kommunen. Kompensasjonen er ment å skulle tilsvare rundt 100 timers ekstra jobb i forbindelse med smittevernstiltakene.

På samme tid er det mengder av lønnstagere som står ribbet og blakke tilbake etter drøye to måneder uten lønn, og som ikke har mottatt noe i nærheten av de pengene staten på forhånd lovte. Det vil nok oppfattes som en smule drygt at lederne er de som nå skal prioriteres, til tross for at disse etter all sannsynlighet ikke har blitt like hardt økonomisk berørt av krisen. Spesielt ikke disse lederne, i en av landets rikeste kommuner.

Kommunikasjonssjef i Bærum kommune, Lisa Bang, drar de impliserte lederne i forsvar og sier at de har måttet ta på seg oppgaver utenfor deres ansvarsområde under denne unntakstilstanden. Hun hevder at lederne har måttet jobbe langt utover det som er normalt, og at de til vanlig ikke er kvalifisert for overtidsbetaling.

Det litt kinkige her er at forhandlingsutvalget som banket gjennom dette forslaget den 12. mai bestod av de kommunalt ansatte. Fagforbundet v/nestleder Zlata Ljubicic mener dette betyr at kommuneledelsen i Bærum i praksis har bevilget seg selv ekstra lønn under koronakrisen. De med de største økonomiske musklene skal altså forfordeles og få mer enn resten også i en prekær situasjon som denne.

Ljubicic skriver om vedtaket:

Vi sier ikke at disse ikke har jobbet ekstra i de siste ukene, men dette er ledere som har overtid innbakt i ordinær lønn og som vanligvis får to uker ekstra ferie i året. Hver gang vi tar opp lederlønningene i kommunen, blir vi besvart med at dette ikke er noen ‘8 til 16-jobb’, og at det blir reflektert i den høyere lønnsslippen. Det argumentet ser ut til å være glemt i disse dager.

underskrift_are_blaa  

Kilde: Fagbladet 
Illustrasjon: Av KaVass på Flickr, lisens: CC BY 2.0

————————————
Det går med mye tid til å holde liv i denne bloggen. Så hvis du setter pris på min og Kiris innsats og vil støtte oss med en slant, blir vi veldig glade. I så fall kan du enten sende via vipps til 98230377 eller via Paypal ved å klikke HER

Tusen takk! hjerte_fin

Reklame