kiri_&_tuca
Kiri

Ja, akkurat: Nå er det av med silkehanskene. Alt snikk-snakk til ansatte i helsevesenet er grunnen til at jeg skriver dette. Hvem andre enn nettopp helsearbeiderne har gode forutsetninger for å kunne uttale seg om koronakrisen, siden de tar imot alle de Covid-19 rammede? Men i hvilken grad snakker de egentlig sant? I hvilken grad har har det gått prestisje i dette for deres del?

I går snakka jeg med to helsearbeidere, den ene var en mannlig sykepleier på ett av landets store sykehus i Midt-Norge. Han omtalte situasjonen som ille, og sin egen yrkesgruppe som «heltene i førstelinje». Han kom sannelig også med slagordet «vi er på jobb for deg, du holder deg hjemme for oss».

Ærlig talt! Vi har nå vært vitne til den ene avsløringen etter den andre i forbindelse med denne påståtte pandemien,  og alt sammen peker i retning av en stor svindel. Landets sykehus opplever slett ingen storm av koronapasienter etter det jeg har sett og hørt. Hvor er egentlig denne bølgen av Covid-19 pasienter? Vi vet alle at dette forsvinningsnummeret ikke kan skyldes smitteverntiltakene.

Så til deg som er helsearbeider: hvor lenge skal keiseren få sprade rundt splitter naken uten at noen sier i fra? Hva slags spill er det vi opplever med denne pandemien? Ta deg en tur rundt i en hvilken som helst norsk by og se deg litt rundt. Du vil kunne se at småbedriftene har blitt tvunget til å holde lukket. Hvorfor kan kjøpesentre, Vinmonopolet og andre store butikker være i daglig drift? Smitter ikke virus der?

Mange lønnstagere har ikke sett snurten til det økonomiske sikkerhetsnettet vi ble fortalt at skulle være der. Mange sitter med bunnskrapt bankkonto og har ikke nok til det daglige brød, eller de lever på almisser fra egne foreldre. Er dere klar over at små familiebedrifter og enkeltmannsforetak ikke mottar den økonomiske støtten som regjeringen lovte de? Er dere klar over at nettopp disse småbedriftene er en helt nødvendig bærebjelke i samfunnet? Dere som er stats- og kommuneansatte tror muligens at dere er trygge med hensyn til egen privatøkonomi, men det kan være dere vil oppleve å bli skuffet her. Jeg påstår at heller ikke dere er trygge!

Jo, forresten, den andre jeg snakka med i går var kiropraktor. Han og kona er personlig konkurs nå! Disse to er langtfra de eneste jeg har fått høre om som har måttet pakke sammen sakene og blitt tvunget inn i Nav-systemet.

Nå er det på tide å ta av silkehanskene! Wake up, både dere som er helsearbeidere og alle andre! Vær i det minste ærlig i forhold til det vi nå ser skje rundt oss! Legg prestisje tilside. Hvis dere helsearbeidere opplever at «Covid-19» er kun storm i et vannglass, hvorfor ikke bare si det da? Hvorfor har dere behov for å framstille situasjonen som en krise når det ikke er tilfelle?

Vi lures trill rundt med «korona», og mer enn noen gang trenger vi å være ærlig med hverandre når det kommer til situasjonen akkurat nå. 

All min kjærlighet…

kiris_undersskrift

(Illustrasjon: Auckland Museum. Lisens CCBY).

————————————
Det går med mye tid til å holde liv i denne bloggen. Så hvis du setter pris på min og Ares innsats og vil støtte oss med en slant, blir vi veldig glade. I så fall kan du enten sende via vipps til 98230377 eller via Paypal / nettbank ved å klikke HER

Tusen takk! hjerte_fin

Reklame