are_thmb_fin
Are

Koronakrisen har vært en katastrofe for mange. Det skyldes ikke så mye smitten og dens følger, men snarere smittervernstiltakene som ble besluttet over hodene til befolkninger verden over. Vedtakene om å stenge ned økonomien i land etter land har gjort at hundrevis av millioner mennesker nå står på bar bakke, uten jobb. I USA har 40 millioner borgere blitt uten arbeid, og disse arbeidsløse står i kilometerlange matkøer.

Hvorfor ble ikke smittevernstiltakene rettet mot den lille gruppen av utsatte mennesker, nemlig de eldre? Man jakter vel ikke ned hele den norske bestanden av rever for å beskytte noen få høns, gjør man vel? Man beskytter hønene ved å rette tiltakene mot hønene selv – ved å gjerde de inn. Men enkel fornuft som dette valgte altså den norske regjeringen å tilsidesette da den ignorerte rådene til fagekspertisen på folkehelseinstituttet. Regjeringen ville heller jakte ned hele revestammen, dvs. gjøre tiltak som rammet hele samfunnet, og festet deretter strupetak på norsk økonomisk sektor. Når noen foretak allikevel fikk holde åpent, var dette forbeholdt de aller største og økonomisk mest robuste aktørene. De mer sårbare småbedriftene har måttet holde stengt. Hvorfor? Dette har beriket de aller største og rikeste aktørene, og slått de små konkurs. 

Jeg aner ikke hvor mange nordmenn og små foretak som har gått konkurs som følge av (de påståtte) smittevernstiltakene. Eller hvor mange desperate mennesker som har begått selvmord under krisen. Eller hvor mange tilfeller av mord, tyveri og ran som har funnet sted. Eller hvor mange familier som har blitt splittet direkte som en følge av de absurde tiltakene. Pressen har tydelig munnkurv i denne sammenheng, og publiserer ikke noe om dette. Personportrett som tar for seg privatpersoners økonomiske tragedie lages ikke, skjønt slike artikler ville vært journalistisk dynamitt! Vil vi noen gang få vite omfanget av de absurde smittevernstiltakenes konsekvenser, eller vil regjeringen forsøke holde disse opplysningene unna befolkningen?

Som antydet har aller rikeste har imidlertid tjent store penger under koronakrisen. I USA har kobbelet av milliardærer raket inn en sum tilsvarende 3,5 billioner norske kroner! Bare for å ta noen eksempler har formuen til Jeff Bezos, eier av nettbutikken Amazon.com, steget med hele 290 milliarder norske kroner på disse ukene. Det anses som en direkte følge av at amerikanere ble innestengt i hjemmene sine og ikke kom seg ut i fysiske butikker. Mark Zuckerberg, som på papiret (men kun på papiret) styrer Facebook, har også nytt godt av denne hendelsen. Med en formueøkning på 203 milliarder norske kroner fikk også han til smør på brødet for flere livsløp. Formuen til Steve Ballmer, den forhenværende Microsoft-sjefen, gikk opp 112 milliarder norske kroner, mens Elon Musks formue har steget med drøyt 109 milliarder norske kroner under denne tiden.

Det er også verdt å nevne at skatteforpliktelsene til disse milliardærene – målt i prosent av rikdommen deres – har falt med hele 79 prosent siden 1980.

I London har det britiske finansdepartementet formulert en plan i et opprinnelig hemmelig men nå lekket dokument. Der kan man lese at planen går ut på å fryse folks lønninger og øke skattene, for å kunne dekke koronakrisas regning på 300 milliarder pund.

Den lille mannen i gata skal tydeligvis måtte ta støyten – hver gang.

Så hvis Erna Solberg med dette har greid å sikre sin lukrative FN-jobb etter endt politiker-karriere, ja da er vel alle glade da? Det vil si, alle de som bidro til å sette opp sirkus korona.

De som fortsatt tror at koronakrisen var av medisinsk art, skal få lov til å fortsette å tro det. Men stort mer tydelig kan vel ikke et bedrag bli?  Og de som fortsatt later å være blinde ovenfor svindelen, er selv en viktig del av grunnen til at dette kunne skje.

Bare for å slutte på en oppmuntrende måte, vil jeg si at koronakrisen «i netto» har vært en velsignelse – en milepæl i vår oppvåkningsprosess. Sug på den… Vi trengte dette, så vær glad! Det hele ender godt.

Inspirert av Pål Steigan.

underskrift_are_blaa

Illustrasjon: Library of Congress.

————————————
Det går med mye tid til å holde liv i denne bloggen. Så hvis du setter pris på det jeg og Kiri skriver og vil støtte oss med en slant, blir vi glade for det. I så fall kan du sende enten via vipps til 98230377, evt. via Paypal eller betalingskort ved å klikke HER

Tusen takk! hjerte_fin

 

Reklame