influensavaksine_fin

are_thmb_fin
Are

Akkurat som du ikke trodde mangelen på ansvar kunne blitt større med den kommende koronavaksinen, så er farmasøytisk industri på banen på nytt. Denne gangen gjelder det den kommende influensavaksinen.

Farmasøytisk industri tjener penger som aldri før på vaksiner. Rettighetene til patenterte medikamenter utgår etter noen år, og da blir det tilsvarende lite penger å tjene på disse produktene. Men for vaksiner er kravene til forhånds-uttesting langt mindre omfattende og derfor langt billigere, noe som har gjort vaksiner til en gullkalv for legemiddelindustrien. Dette er da trolig også grunnen til at hele 270 nye vaksiner er under utvikling i skrivende øyeblikk(!) 

Nå viser det seg at myndighetene tenker slippe løs en influensavaksine (kalt Fluad) på de eldste i befolkningen, nærmere bestemt de over 65 år. Ifølge folkehelseinstituttet (FHI) regner man med at en bestilling på 100.000 doser skal dekke behovet. Denne vaksinen kommer i november og vil inneholde ekstra mye adjuvans (hjelpestoffer), slik at en sterkere immunrespons skal oppstå. Men dette betyr også at de vaksinerte må tåle tilsvarende stor belastning. Mennesker over 65 år har svakere kropper i utgangspunktet, men dette skal vi visst ikke bry oss om. Hvor er logikken? Hva med å droppe denne vaksinen, og heller gi disse menneskene et passende daglig tilskudd av mikronæringsstoffer, spesielt C- og D-vitamin? Oups, nei slikt er det jo ikke særlig med penger i…

En annen ting er at influensavaksiner har hatt særs dårlig virkning opp gjennom årene. For å kunne lykkes med en influensavaksine, må legemiddelgigantene greie å gjette hvilke viruslinjer som vil spres under den kommende epidemien. Basert på tidligere erfaring er det små odds for å lykkes her, og det betyr at vi snakker virkelig bortkastede penger sett i et kost-nytte perspektiv. MEN legemiddelindustrien tjener jo penger som bare rakkern på denne svindelen, så influensavaksinen vil trolig bli med oss i årene videre framover.

Forretningsstrategien er som følger: Publisere forblommende ord og manipulerte tall – propaganda! – om årets influensavaksine på den penge-kontrollerte pressens førstesider. Dernest smi mens jernet er varmt, ved å selge flest mulig brukerdoser i løpet av epidemiens varighet. Og så kommer det mer «nyanserte tall» som viser at vaksinen egentlig ikke virket så godt allikevel – ja, faktisk at den var verdiløs. Influensavaksinen har også vært direkte helseskadelig, som tilfellet var med svineinfluensavaksinen.

Men slikt synes bare å bli glemt, og snart er enda en influensa-epidemi over oss. Da sparkes pengegalloppen i gang på nytt.

Hva skal skje med disse gamle som i år skal gis en vaksine med ekstra mye helseskadelige stoffer i seg? Vil de vaksinerte bli fulgt opp i tiden etterpå stikket? Vil det overhode bli anerkjent dersom vaksinen forårsaker død, sykdom eller en generell forverring av helsa til de vaksinerte? Erfaringen viser at tospannet industri og myndigheter gjør hva det skal være for å benekte fakta som kan komme i veien for inntjeningen!

Fra tid til annen kan vi allikevel oppleve at det oppstår sprekker i sensurmuren, og da slipper innrømmelser ut fra «utro tjenere» som faktisk forteller sannheten til folk. Farmasøyt Kjersti Rydland i FHI er en slik.
– Flere kan risikere å få bivirkninger, men ifølge preparatomtalen fra det danske Legemiddelverket ventes bivirkningene å bli av mild eller moderat karakter. Noen vil bli ømme i armen der det er stukket, andre kan kjenne på litt sykdomsfølelse i et par dager, sier Rydland.

Siden helsemyndighetene er kjent for å være dypt nedi lommene til storindustrien, må man spørre seg hva som kan være i gjære vedrørende årets influensavaksine, myntet på samfunnets eldste. Tidligere, den gang legemiddelindustrien selv måtte betale for skadene vaksinene påførte folk, gikk 20 dollar tapt for hver dollar investert. Det er hva jeg vil kalle dårlig butikk, og følgelig greide denne industrien fra helvete å lobbyere erstatningsansvaret over på staten.

Med den stadig eskalerende vaksine-galskapen spør jeg meg om framtidens barn kommer til å ha 50-50 aluminium og blod flytende i  årene sine? Med flere hundre giftige vaksiner under utvikling er det et berettiget spørsmål om dette i realiteten er et eksterminasjonsprogram forkledd som helsevern?  

underskrift_are_blaa

Kilde: Aftenposten
Illustrasjon: Bicanski @ Pixnio. Lisens: CC0. Bildet er forminsket.

————————————
Hjelp oss å holde liv i denne bloggen. All skrivingen tar mye tid, så hvis du setter pris på det jeg og Kiri skriver og vil støtte oss med en slant, blir vi glade for det. I så fall kan du sende enten via vipps til 98230377 eller via Paypal evt. nettbank ved å klikke HER.

Tusen takk! hjerte_fin

Reklame