vit-d_fin

Skrevet av Are.

are_thmb_fin
Are

Den britiske avisa Daily Mail kommer nå med en artikkel hvor det hevdes at tilstrekkelig høye nivåer av vitamin-D i kroppen kan redde livet ditt. Artikkelen refererer til et industriuavhengig studie foretatt i Indonesia, hvor man hadde undersøkt 780 mennesker diagnostisert med Covid-19. Studiet viste at hele 98,9 prosent av de som hadde for lave nivåer av D-vitamin i blodet omkom. Det tilsvarer så godt som alle! Tilsvarende døde kun 4,1 prosent av de med tilstrekkelige D-vitamin nivåer.

Her skal det legges til at studiet nå har blitt trukket tilbake som følge av påståtte svakheter. Kritikken lyder på at de (blant de 780) som hadde høyere vitamin-D nivåer, også var yngre og hadde bedre helse. I tillegg venter dette studiet på å bli fagfellevurdert, dvs. etterprøvd av andre forskere. Et annet ankepunkt mot studiet er at ingen av de fem forskerne hadde oppgitt sin vitenskapelige bakgrunn i studierapporten. Som kontrainnvending mot dette kan man hevde at alle studier hvor det blir hevdet helsestyrkende effekt med naturlige stoffer som vitamin-D, vil bli forsøkt manipulert, sabotert, evt. forkastet / tilbaketrukket. Mon tro om ikke tilbaketrekkingen av dette studiet var en direkte følge av dette.

Problem: de lave norske kosttilskudd-doseringene

Norge er bakvendtlandet framfor noe annet når det kommer til kosttilskudd og tillatte doseringer. Doseringen i norske kosttilskudd-preparater er absurd lav, og som følge av det vil jeg anbefale dere å benytte sjansen til å kjøpe kosttilskudd når dere er i utlandet. Evt. via nettbutikk. (Mercola.com selger også noen av de aller beste kosstilskuddene som er å få tak i). Den minimalistiske norske doseringen er definitivt ikke forankret i vitenskap, det er i alle fall sikkert. Dersom du skal oppnå optimale blodverdier av D-vitamin med kosttilskudd som er kjøpt her til lands, ville du måtte spise «en hel boks» med piller hver dag. Mon tro om myndighetenes komplette uvilje ovenfor det å lytte til nyere forskning og oppjustere doseringene er styrt av de samme kreftene som i 2015 forsøkte forby importen av kosttilskudd? Hmm…

Optimal dosering av D-vitamin

Hvis man virkelig mener alvor med å skape god helse, sørger man for å få sitt eget blodnivå av D-vitamin målt. Det gjør man ved å ta blodprøve. Her bør nivået av D-vitamin ligge mellom 40 og 60 ng/mL jfr. de mest pålitelige kildene. En av disse kildene er Mercola.com. Dette nettstedet er foretaket til amerikaneren Joseph Mercola, og studiene det refereres til på dette nettstedet er verdt å ta en nærmere kikk på. Her hevdes det at 8000 IE D-vitamin daglig vil være tilstrekkelig for å nå tilstrekkelig høye blodverdier for de aller fleste av oss. (For vitamin-D gjelder at 1 mikrogram = 40 IU, internasjonale enheter). Men, siden vi alle har forskjellig evne til å danne og oppta D-vitamin, er blodprøve den helt sikre måten å sørge for optimale nivåer.

Artikkelen i Daily Mail hevder imidlertid at man må være under medisinsk oppsyn dersom man tenker ta vitamin-D doseringer over 4000 IU (100 mcg) daglig. Jeg vet ikke hva jeg skal mene om slikt, for jeg mistenker dette for å være et simpelt forsøk på å skremme folk fra å bruke dette ekstremt viktige vitaminet. Dryg påstand, sier du? Vel, tenk da nøye over det faktum at det norske legemiddelverket og myndighetene i praksis ville forby all privat import av kosttilskudd i 2015! Sjokkerende men sant. Det politiske partiet Liberalistene plukket opp hansken ovenfor dette menneskefiendtlige framstøtet fra myndighetene, og publiserte bl.a. denne meme’n:

liberalistene_2015_fin

Her snakker vi om at våre egne myndigheter bevisst og planlagt forsøkte å motarbeide folkehelsa!!! Liberalistenes engasjement bidro heldigvis en folkemobilisering, slik at dette menneskefiendtlige framstøtet ble opphevet. Kom nå og fortell meg at myndighetene bare vil oss vel…

Selv veier jeg 85 kg og tar daglig D-vitamin kosttilskudd i doser på 10 000 IU (noen ganger 20 000 IU) i vintermånedene. Man skal visstnok være forsiktig og ikke overdosere, siden D-vitamin (egentlig et steroid hormon) lagres i kroppsfettet og kan hope seg opp helt til symptomer på forgiftning oppstår. Som dere kanskje skjønner, har jeg personlig tatt den påståtte faren for forgiftning med en tønne salt. Om sommeren tar jeg kun tilskudd dersom jeg ikke har fått vært i sola på flere dager. Jeg skal ikke forsøke komme med medisinske råd, men jeg kan si såpass som at denne praksisen har fungert helt fint for min del. Ikke på noe tidspunkt har jeg spurt noen lege om råd med hensyn til dosering. (Leger kan dessuten fint lite om ernæring. De er bare eksperter på å gjenkjenne et symptommønster, for deretter å peke på rette typen piller. En malpraksis som vil opphøre i det framtidige medisinske paradigmet). I skrivende stund har jeg ikke hatt influensa på så lenge jeg kan huske!

Her er Mercola.com om viktigheten av å sørge for tilstrekkelig D-vitamin (video på snaue 4 minutter):

Den profittbaserte skolemedisinen

Legemiddelindustrien vil ikke at noe skal komme i veien for inntektene på medikamenter, og friske mennesker er derfor et hinder. Legemiddelindustrien er akkurat like profitt-basert som den er korrupt, og den er avhengig av at det finnes syke mennesker. Kun syke mennesker trenger medisiner. Hvis man fortsatt ikke kjenner til legemiddelindustriens alarmerende mangel på etikk, vil jeg anbefale å google med følgende søkestreng: «big pharma scandal». Her vil man kunne lese mye om hvilke domfellelser og grader av forbrytelser som denne industrien har gjort seg skyldig i. Det er rett og slett sjokkerende lesning.

Når kommer influensaen hvert eneste år – finnes det et mønster her?

Når er det influensasesongen melder seg hvert år? Jo, det skjer når det har gått tilstrekkelig lang tid siden siste sommer og sol. På dette tidspunkt har nemlig D-vitaminlagrene våre nådd å bli tomme. D-vitamin er absolutt essensielt for et godt immunforsvar, og på dette tidspunkt hvert år er immunforsvaret til befolkningen såpass redusert at influensaen kan få fritt spillerom. Her ville man kunne unngått sykdom dersom man hadde sørget for å ta daglige D-vitamintilskudd etter at vinteren meldte seg og sola ble stående for lavt. Tommelfingerregel: Dersom skyggen din er lengre enn deg selv, står sola for lavt på himmelen. Det betyr det er for lite UVB i sollyset til at huden vår kan danne tilstrekkelige mengder D-vitamin.

Eldre mennesker oppholder seg mer innendørs enn andre, og blir derfor i større grad snytt for det viktige sollyset. Resultatet blir raskt lave verdier av D-vitamin og tilsvarende skrantende immunforsvar. Rundt 75 prosent av mennesker på institusjoner lider av alvorlig mangelstand her. I all hovedsak har det vært eldre som har omkommet av Covid-19. Dødsfall blant yngre mennesker har man ikke kunnet unngå, men det har skjedd kun sporadisk.

Covid-19: var pandemien menneskeskapt?

Trolig kom Covid-19 pandemien på et maksimalt uønsket tidspunkt – eller kom den kanskje på et ønsket tidspunkt? Det avhenger av hvilke briller man titter gjennom. Dersom målet var å skape maksimalt antall dødsfall, og derved størst mulig salg av den kommende vaksinen, var timingen perfekt. Pandemien slo nemlig til da sommeren stod for tur her på den nordlige halvkulen. Den feilslåtte lockdown-politikken snøt mengder av mennesker for solskinn og dannelsen av D-vitamin. Siden eldre mennesker også i utgangspunktet har vanskeligere for å danne D-vitamin fra sollyset, må jo denne innestengingen ha gjort sitt til at vinterbleke, eldre kropper fikk en ekstrem D-vitamin mangel. Som sådan var det kanskje ikke så rart at nettopp de eldre har vært en spesielt utsatt gruppe når det gjelder dødsfall fra dette viruset.

Når vil vi kunne se studier som på ærlig og redelig vis forsøker å bygge større kunnskap om viktigheten av tilstrekkelig høyt D-vitamin nivå i kroppen? Det er vel omtrent det samme som å spørre «når skal vi være vitne til at legemiddelindustrien avstår fra å forsøke manipulere og sabotere den industriuavhengige forskningen?»

(Merk: Jeg har her tatt utgangspunkt i at Sars-Cov-2 viruset faktisk eksisterer – det er nemlig mye kontrovers rundt dette spørsmålet også. Herregud, går det virkelig an å ta noe som helst i forbindelse med «korona» alvorlig???)

underskrift_are_blaa

Illustrasjon: Marko Verch. Lisens: CC BY 2.0

————————————
Hjelp å holde liv i oss.
Kiri og jeg forsøker å leve av bl.a. denne bloggen. Hvis du finner verdi i vår innsats og vil støtte oss med en slant, blir vi veldig glade. I så fall kan du sende enten via vipps til 98 23 03 77 eller via Paypal / nettbank ved å klikke HER

Tusen takk! hjerte_fin

Reklame