Skrevet av Kiri.

kiri_&_tuca
Kiri

Kulturrådet delte nylig ut 350 000 danske kroner til komponisten Trond Reinholdtsen basert på en ganske spesiell forestilling. For denne forestillingen har han også blitt nominert til Nordisk råds kulturpris. Ja, for dette er visstnok kunst etter det vi blir fortalt. Forestillingen går ut på at Reinholdtsen ruller seg rundt i avføring, mens et symfoniorkester spiller i bakgrunnen.

I følge Reinholdtsen er forestillingen ment som en kritikk av vår egen samtid. Kritikken går ut på at «den økende individualismen dømmer alle til å være solister og det kollektive har blitt en utopi». Ifølge Reinholdtsen veksler pianistens rolle i forestillingen «mellom maoistisk aktivisme, depressiv tretthet, resignasjon i forhold til ny teknologi og den totale isolasjon fra offentligheten.» 

På nettet gjør Nordisk Råd oppmerksom på at dette stipendet «kan søkes av yrkesaktive kunstnere som gjennom noen års virksomhet har ytt en kvalitetsmessig verdifull kunstnerisk innsats.» Stipendet er øremerket nordiske artister som man mener fortjener et bredt publikum, og midlene stammer hovedsaklig fra de nordiske landenes skattepenger. Etter det jeg forstår vil Reinholdtsen motta 350 000 kroner årlig, 10 år framover i tid.

Nå skal ikke jeg skryte på meg å være verken kunstner eller kunstkjenner. Men jeg har da hodet  på rett plass og er passe musikalsk av meg. Utfra mine mål må jeg ærlig talt si at jeg har problemer med å se hvordan Reinholdtsens prestasjon er noen «kvalitetsmessig verdifull kunstnerisk innsats.» Jeg har faktisk store problemer med å forstå hvordan dette i det hele tatt kan kalles kunst. Og da tenker jeg både på Reinholdtsens stadige rundhopp i møkka, og den atonale musikken som symfoniorkesteret maler fram i bakgrunnen. Ok, folk bader i dritt i dagens samfunn, men finnes det ikke noen annen og mer forståelig måte å formidle dette på?

Jeg ble etterhvert anarkist da jeg forsto hvilket slaveri vi er en del av. Ikke nok med at vi frastjeles nesten alt vi tjener i form av alle skatter, avgifter og gebyrer, for vi skal ikke ha medbestemmelsesrett over pengene vi betaler med «glede» engang. Her skal vi bare smile og være fornøyd med at vi rundstjeles, slik at at enkelte skal få leke med bæsj og tiss.

Her er et minutts utdrag av Reinholdtsens forestilling:

Takk til Sløseriombudsmannen på Facebook som kaster lys over sløseriet!

All min kjærlighet!

kiris_undersskrift

————————————
Hjelp å holde liv i oss.
Are og jeg forsøker å leve av bl.a. denne bloggen. Hvis du finner verdi i vår innsats og vil støtte oss med en slant, blir vi veldig glade. I så fall kan du sende enten via vipps til 98 23 03 77 eller via Paypal / nettbank ved å klikke HER

Tusen takk! hjerte_fin

Reklame