Skrevet av Are.

are_thmb_fin
Are

Hvis jeg sier ‘psykiatri’, hva tenker du på da? Får du assosiasjoner til helsevern? Tenker du kanskje også at dette har noe med medisinsk vitenskap å gjøre? Jeg gjetter du svarer ja på begge spørsmål, men fakta er at psykiatri har lite å gjøre med både helsevern og vitenskap.

Psykiatri er tvert imot Uvitenskapelig, noe også forskeren Peter Gøtzsche har gitt klart uttrykk for. Til opplysning er Gøtzsche tidligere sjef ved det velrennomerte informasjonssenteret Cochrane Norden (i København). Dette er hva han sier om psykiatri som en pseudovitenskap (video på to og et halv minutt):

Basert på bred erfaring må man kunne spørre om psykiatrien og dens overdrevne fokus på psykiatriske medikamenter har noe som helst med helsevern å gjøre. For min egen del har jeg ikke hatt noen erfaring med psykiatrien, men jeg er rystet på bakgrunn av det jeg har sett psykiatrien gjøre mot mennesker jeg kjenner. Som sådan føler jeg meg tvunget til å konkludere med at psykiatri i hovedsak er et skalkeskjul for den kriminelle legemiddelindustrien, slik at den skal kunne profitere på salget av medikamenter.

Under gjeldende lovgivning kan psykiatrien gjøre de mest uhyrlige overgrep mot fullstendig forsvarsløse mennesker. Det er en vanvittig tanke å tro at et menneskes følelsesliv kan leges med kjemikalier, men det er jo likefullt denne antakelsen psykiatere støtter seg på når de doper ned sine pasienter. 

Professor og psykolog Jeffrey Schaler er en mann som burde ha forutsetninger for å uttale seg om saken. På videoen under kan man se han komme med ramsalt kritikk ovenfor fagfeltet psykiatri. Han forklarer at ekte, «somatiske» (kroppslige) sykdommer blir oppdaget og relaterer seg til noe en person har. Man kan oppdage somatisk sykdom ved å måle mengden biologiske markører, f.eks. ved å måle eggehvite via urinprøve. Psykiatrisk sykdom kan ikke måles på dette viset. Derfor er psykiatrisk sykdom et påfunn, og relaterer seg til noe en person gjør

Så kan du spørre deg hvordan det er mulig å stille psykiatriske diagnoser gitt disse opplysningene. Ja, man bør faktisk spørre seg hvordan de psykiatriske diagnosene har blitt til i utgangspunktet, siden man ikke kan måle og kvantifisere markører. Svaret er som følger: Diagnoser oppført i psykiatriens diagnostiske håndbok (DSM) har blitt til ved håndsopprekning(!) Her har man rett og slett blitt enig om at visse måter å oppføre seg på kvalifiserer til å bli betegnet som psykisk sykdom med et tilhørende diagnostisk navn. Pasienten kan utmerket godt være mentalt friskt, men dersom han sier eller gjør noe som bryter med normalen og atferden hans i tillegg vurderes som tilstrekkelig uønsket, får han en psykisk diagnose kastet etter seg. Deretter er det fritt fram for hvitfrakkene å utsette vedkommende for sin steinalder-teknologi, f.eks. i form av elektrosjokk og/eller neddoping med tunge, skadelige medikamenter.  

Absurd nok anerkjenner ikke psykiatrien menneskets dypeste natur. Vår dypeste natur er ren ånd. Det betyr at «den gode vitenskap» her lever i fornektelse. Etablert naturvitenskap synes å hevde at mennesker er sjeleløse kjøttroboter. Noen vitenskapsmenn argumenterer endog for at vi ikke har noen fri vilje heller, selv om det frie valg er selve prosessen vi utvikler oss gjennom som åndsvesener. Når psykiatrien nekter å anerkjenne vårt sanne vesen, blir utsiktene til helbredelse ganske redusert. Eller hva?  

La meg til slutt nevne følgende: én av bivirkningene til psykiatriske medisiner er at man blir suicidal. I den forbindelse har forhenværende leder ved forskningssenteret Cochrane Norden, Peter Gøtzsche (lege og forsker), fortalt at bivirkninger fra psykiatriske medisiner i dag er tredje største årsak til at folk i Vesten omkommer. Rundt en halv million amerikanere og europeere dør direkte som en følge av bivirkningene til psykiatriske medisiner hvert år. La DET synke inn… «Helsevern»????

 

Under kan du høre mer om hva Jeffrey Schaler sier om temaet psykiatri. På sikt skal jeg forsøke å få tekstet denne videoen på norsk, men foreløpig har jeg bare den engelske versjonen å tilby. Hør, hør – dette er mer enn bare «kritikk» fra en med faglig relevant kompetanse – (9 minutters video):

underskrift_are_blaa

————————————
Hjelp å holde liv i oss.
Kiri og jeg forsøker å leve av denne bloggen. Hvis du finner verdi i vår innsats og vil støtte oss med en slant, blir vi glade. I så fall kan du sende enten via vipps til 98 23 03 77 eller via Paypal / nettbank ved å klikke HER

Tusen takk! hjerte_fin

Reklame