Av Are.

Vi lever i en tid da hodene til mange synes helt tømt for meningsbærende innhold. Det samme gjelder ordene vi omgir oss med; de har blitt strippet for sin opprinnelige betydning, redusert til simple skjellsord. Begrepet ’høyreekstrem’ er et eksempel på akkurat det.

Før i tiden var dette begrepet, eller denne karakteristikken, forbundet med det absolutte moralske bunnmål. En høyreekstrem person bekjente seg til det aller mest mørkeblå rent politisk, og var for et åndelig bedervet individ å betrakte. I folks øyne var slike mennesker voldsmaskiner uten en fert av empatiske evner. De var aller nederste hylle i samfunnet.

Begrepet lever i høyeste grad videre på folkemunne, men har helt mistet det som en gang kunne minne om politisk meningsbærende elementer. I dag er det kort og greit blitt redusert til et simpelt skjellsord. Det samme gjelder det opprinnelig beslektede begrepet ’fascist’. Det ville vært morsomt å spørre den gjengse mann i gata hva han tror dette begrepet egentlig betyr. (Kanskje jeg skal gjøre det?)

Erik Loomis er professor i historie ved University of Rhode Island, og er et eksempel på at en professor-tittel ikke nødvendigvis forteller særlig mye om verken hjernekapasitet eller moralsk standard. Loomis hevder at det er innafor å drepe Trump-tilhengere, siden «de er fascister».

Professoren bekjenner følgelig sin støtte til Michael Reinoehl som drepte Trump-tilhengeren Aaron Danielson i Portland 29. august i år.
– Han drepte en fascist. Jeg kan ikke se noe galt ved det, i alle fall sett fra et moralsk perspektiv», sier Loomis.

Derimot retter Loomis et kritisk blikk mot det faktum at drapsmannen selv senere ble skutt og drept av politiet under et forsøk på å arrestere ham.

Selv vil jeg ikke nøle med å kalle dagens konspirasjonsteoretikere for morgendagens realister. Karakteristisk nok hevder Loomis at han er anti-konspirasjonsteori, noe som er typisk for folk som har mistet fotfestet. Han sier:
«Jeg er ekstremt anti-konspirasjonsteori. Men på dette tidspunkt er det ingen konspirasjonsteori å undre seg over om politimennene simpelthen drepte ham. Politiet er beslått med fascister tvers gjennom. Politiet var på lag med fascistene i Portland, akkurat som de var det i Kenosha hvor demonstranter døde».

Skal man forstå Loomis rett her, så avliver man de man betegner som fascister. Voldsmenn, derimot, de myrdes! Uffameg…

Heia bestemor?
(Source: Alisdare Hickson from Canterbury, United Kingdom / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0))

Her er Loomis’ blogginnlegg som denne artikkelen bygger på:
https://www.lawyersgunsmoneyblog.com/2020/09/why-was-michael-reinoehl-killed

Og her er et utvalg kjente amerikaneres ønsker for Donald Trump – stålsett dere:

Jeg kan bare konstatere at vi lever i skrudde tider. Strukturer som har fått stå altfor lenge gjør seg desto mer gjeldende i landskapet nå rett før fallet, og Loomis gir sannelig denne galskapen et ansikt. Fascister betegnes som voldelige høyreekstreme uten større verdi enn kakkerlakker, mens de moralsk overlegne bor på venstresiden. Selv om de er de mest voldelige.

Mon tro hvor alle de ondsinnede og gale menneskene blir av når det nye og menneskevennlige samfunnet omsider har blitt en realitet? Vil tidslinjen dele seg og alle de ondsinnede følge løpet som leder inn i det ultimate tyranniet? Hvordan vil dette i så fall arte seg for de andre – de som går inn i den nye og frihetsbejaende æra? Vil de ondsinnede synes å dø alle sammen? Og i så fall, vil de snille menneskene synes å dø sett fra de ondes ståsted? Fascinerende å spekulere over…

Lisens illustrasjon: DonkeyHotey / CC BY-SA

———————————

Kiri og jeg liker å skrive for dere, og vi bruker mye av tiden vår på denne bloggen. Så hvis du finner verdi i innsatsen vår og vil støtte oss med en slant, blir vi kjempeglade. I så fall kan du sende enten via vipps til 98 23 03 77 eller via Paypal / nettbank ved å klikke HER.

Hjertelig takk! 

Reklame