Av Are.

Erna Solberg (H), barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og næringsminister Iselin Nybø (V) avla nylig et besøk hos Folkehelseinstituttet (FHI) på Lovisenberg i Oslo. Under besøket kunne trekløveret legge fram gladnyheten om at FHI får 94,1 millioner kroner i såkalte korona-beredskapskostnader.

Solberg & co kunne også fortelle at regjeringen nå akter å bruke snaut 6 milliarder kroner ekstra på koronatiltak i neste års statsbudsjett. Disse pengene kommer som et tillegg til det ordinære helsebudsjettet og andre korona-krisepakker, og vil gå til følgende:

  • 3,8 milliarder kroner til forhåndsavtaler om vaksinelevering og vaksinasjon.
  • 1,1 milliarder til beredskapslager for legemidler.
  • 650 millioner til testing ved grenseoverganger.

– Det betyr forhåpentligvis at vi får testet flere og sporet smitte, altså at strategien kommer til å virke. I tillegg har vi satt av mye penger til å kjøpe vaksiner, slik at vi kan kjøpe nok vaksiner til å vaksinere oss om vi får tak i det, fortalte statsministeren til VG.

Og hvis ikke dette sløseriet setter grå hår i hodet på nordmenn flest, så kom Ropstad med denne kraftsalven:
– Vi kommer til å bestille veldig, veldig mange doser til Norge for å være sikker på at vi får vaksinert befolkningen. Vi har mange ulike kandidater, fordi vi ikke vet hvilke som lykkes. Vi er villig til å bruke mer penger fordi vi skal ha den vaksinen. Men det ligger også som en grunnleggende faktor her at vi er opptatt av fordeling.

Hva nå? «..veldig, veldig mange doser…». Tenker de gjøre det samme som under svineinfluensaepidemien i 2009, da Norge bestilte langt flere doser enn nødvendig av katastrofe-vaksinen Pandemrix? Etter at epidemien hadde lagt seg, satt Norge igjen med et stort lager av denne vaksinen.

Det siste jeg har fått vite angående dødeligheten til det nye koronaviruset, er at dødeligheten er i samme størrelsesorden som for ordinær influensa. Og dette viruset skal vi altså kaste hele pengebinger etter? Har vi ikke opplevd nok galskap med regjeringens stupide smitteverntiltak? Dette var tiltak som trolig forårsaket massekonkurs og tok jobben fra en hel skog av nordmenn. (Avisene skriver jo ingenting om dette, merkelig…?)

Ved å uthule kritisk viktig norsk lovgivning, har myndighetene nå forsøkt å legalisere en framtidig genteknologisk koronavaksine. Dette vil være en vaksine med helt ny og hasardiøs teknologi, og den vil være haste-framstilt. Det humane genomet risikerer å bli permanent endret på en uforutsigbar måte. Men pytt: «En vifte med harske autoimmune sykdommer skal vel norske menn og kvinner tåle!» Eller? Solberg-regjeringen strør om seg med penger som en full sjømann når det kommer til vaksiner.

Bare for å toppe det hele kommer den smørblide sjefen for legemiddelverket, Steinar Madsen, og bedyrer at det ikke finnes det aller minste å uroe seg for angående den kommende koronavaksinen. Ja, du leste riktig: «Det kommer ingen overraskelser», sier Madsen skråsikkert.

Det er jo en fantastisk freidig påstand, tatt i betraktning at vi ble gitt de samme forsikringene i forkant av den katastrofale svineinfluensavaksinen. I kjølvannet av denne vaksinen ble det utbetalt 350 millioner kroner i skadeerstatning.

Fra før vet vi at regjeringen har vedtatt å skjenke 13 milliarder til internasjonal utvikling av koronavaksiner, hvorav 10 milliarder går til Bill Gates’ vaksineallianse GAVI, 

Mon tro om vi kunne lagt ned alle pengebommer langs norske veier for alle pengene regjeringen nå tenker kaste etter unødvendige og trolig skadelige vaksiner. Slik kunne jo en rekke nordmenn fått råd til å kjøre bil igjen, småbarnsfamilier ikke minst…

Illustrasjon: Bicanski

———————————

Kiri og jeg liker å skrive for dere, og vi bruker mye av tiden vår på denne bloggen. Så hvis du finner verdi i innsatsen vår og vil støtte oss med en slant, blir vi kjempeglade. I så fall kan du sende enten via vipps til 98 23 03 77 eller via Paypal / nettbank ved å klikke HER.

Hjertelig takk! 

Reklame