Av Are.

Flere land skulle hatt et statsoverhode som presidenten i Polen, Andrzej Duda (48). Sist søndag deltok han sammen med 5000 andre polakker i en hyllest til selve livet, den årlige demonstrasjonen ved navn «Marsj for Liv og Familie». Dette var femtende gangen marsjen fant sted, og første gang en polsk president deltok.

Stedet var Warszawa, hovedstaden i landet, og mottoet for årets utgave av marsjen var «la oss sammen forsvare familien!» Denne søndagen vandret altså polakker sammen for å verne om tradisjonelle og nære verdier, mens resten av Europa var lammet av Covid-19 panikk.

Marsjen hadde to hovedtema. Det ene gjaldt behovet for å beskytte livet til fostre med påviste lyter, det vil si forby provosert abort i slike tilfeller. Det andre gjaldt ønsket om å beskytte familien mot «ideologiske trusler».

I tråd med dette har Duda satt ned foten mot LGBT-propaganda ovenfor polske barn. (LGBT, på norsk LHBT, er en forkortelse for gruppen av lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle personer). En overskrift i Dudas valgmanifest er da også: «beskyttelse av barn mot LGBT ideologi». Ved dette står Dudas valgmanifest i sterk kontrast til presidentvalgets motkandidat, Warszawas borgermester Rafał Trzaskowski (48), som tvert imot fremmer LGBT-agendaen. Trzaskowski har bl.a. gitt homofile innpass i visse av Warszawa-skolene, hvor de har seksualundervisning og toleranseprogram.

Dudas velgermasse utgjøres primært av den katolsk-religiøse delen av befolkningen, mens Trzaskowski har sine velgere hovedsaklig i de mer sekulære bysamfunnene. I slutten av juni ble Duda gjenvalgt som president, og arrangøren av denne marsjen sendte ham en særskilt invitasjon til å delta.
– Vi er glade for at polske familier har landets viktigste person som sin allierte, sa Paweł Ozdoba, president ved Liv og Familie Senteret.

Polens president Andrzej Duda under en tale den 10. juni. (Skjermdump)

Grunnen til at Duda nyter stor popularitet er utvilsomt knyttet til det faktum at han hegner om de tradisjonelle familieverdiene. Den 10. juni, rett i forkant av at han ble gjenvalgt, deklamerte han ovenfor sine tilhengere at familien er av største viktighet for Polen. Han ga også uttrykk for at den tradisjonelle betydningen av ekteskap skal bestå. Dermed skal alle polske ekteskap være en pakt inngått mellom mann og kvinne, ingen andre.

Dudas valgmanifest inneholder også en seksjon som tar for seg hjelp til familier som ønsker å hjemmeskole barna sine. Fantastisk!
– Familien fortjener spesiell støtte fra staten. Familien beskytter og bygger samfunnet, sier han.

Mange vil kanskje hevde at Dudas politikk er diskriminerende, skjønt personlig tror jeg at den er et steg i riktig retning. Av grunner som har med fornuft og kjærlighet å gjøre. Det vil gjøre oss godt å vende tilbake til røttene, tilbake til de trauste familieverdiene. Og det vil gjøre oss godt å gjenskape kulturen fra den gang mann var mann og kvinne var kvinne, den gang det var forskjell på både kjønnene og kjønnsrollene. Det var den gang den forræderske feminismen ikke hadde blitt oppfunnet og det bare eksisterte to kjønn, ikke femti…

Dersom Duda i tillegg hadde droppet den sorte munnbleia under marsjen, hadde det vært et perfekt signal til omverdenen. Men ingen er perfekt…

Her er fra søndagens marsj:

Polakker marsjerte for familien og livet søndag 20. september 2020

Kilde: Life Site News.
Illustrasjon: Skjermdump

———————————
Kiri og jeg skriver for å opplyse og berike dere alle. Hvis du finner noen verdi i vår innsats og vil støtte oss med en slant, blir vi kjempeglade. I så fall kan du sende enten via vipps til 98 23 03 77 eller via Paypal / nettbank ved å klikke HER.

Hjertelig takk!

Reklame