Av Are.

Oslo opplever nå en sterkt dalende interesse for testing av koronainfeksjon blant sine innbyggere. Før sommeren var Osloenserne heldig dersom de overhode fikk tilgang på time for koronauttesting. Testkapasiteten var forbeholdt de som jobbet i helsevesenet og på samfunnskritiske institusjoner. Mens kommunen har jobbet for å øke testkapasiteten, hadde ventetiden kommet ned i én uke i primo august. Oppsiktsvekkende nok unnlot hele 4461 personer å dukke opp til avtalt time siste uka i august. De siste ukene fram til dags dato har halvparten av hovedstadens testkapasitet stått ubrukt.

I dag har Oslo kapasitet til å teste over 2000 personer daglig, men parallelt med stadig stigende kapasitet har stadig flere valgt å utebli fra testen de har bestilt. Per i dag er det hele 6,7 prosent som velger å droppe oppmøte uten å si i fra, og dette antallet bare stiger. Dette til tross for at det er relativt enkelt å avbestille time på nettet. Grunnen folk oppgir til å utebli er at tidspunktet ikke passer (kommunen er den som setter opp time til test), at de har testet seg annensteds, at de har blitt friske eller at de rett og slett bare har glemt å avbestille.

Inneværende uke vil influere sterkt på om Oslo velger å stramme inn smitteverntiltakene. Nå har nemlig folk kommet hjem fra høstferien på hytta, hvor det har vært plenty av nærkontakt. Det vil vise seg hvor mange som har blitt smittet under ferieuka, såfremt folk fortsatt gidder la seg teste. Selv hadde jeg blåst en lang marsj i testing av flere grunner. Én er at dette ikke er noen farlig sykdom overhode, og da må jeg faktisk legge til: så fremt smitten i det hele tatt finnes. For det andre ville jeg ikke tatt risken på å bli diagnostisert positiv i frykt for hva «myndigheter» kunne funnet på i fortsettelsen. Kanskje de kunne finne på å iverksette kriselov og tvangsinternere de som er registrert smittet?

munnbindSom kjent er det nå påbudt med de uvirksomme munnbindene på steder i Oslo hvor 1 meters regelen er vanskelig å overholde. Spesielt på kollektivtransportmidler. Men gledelig er det allikevel at hovedstadens administrasjon valgte å ignorere flere andre av helsemyndighetenes ønskede tiltak, blant annet forslaget om å forby private samlinger på maks fem personer. Det samme gjelder forslaget om å stenge utesteder for nye gjester etter klokka 22 — ignorert.

Høie og myndighetene spinner ufortrødent videre på koronasvindelen. Smittespredningen har flatet ut i hovedstaden, og knapt nok noen dør av dette viruset. Til nå har rundt 275 nordmenn omkommet med (ikke nødvendigvis av) korona på landsbasis, mens influensa gjerne krever rundt 1000 liv eller mer hvert år. Høie er imidlertid ikke fornøyd med situasjonen:
– Nei. Jeg mener smittenivået i Oslo er for høyt, sier helseministeren.
– En altfor stor andel av dem som tester positivt, klarer man ikke å spore tilbake til opprinnelsen. Det betyr at det er et for høyt nivå av smitte i samfunnet.

Helsebyråd i Oslo, Robert Steen, mener smittesituasjonen er under kontroll og er ikke enig med Høie:
– Vi trenger ikke flere regler.
– Vi har nå omtrent ikke smitte i risikogruppene. Ingen smitte på sykehjemmene og svært lite smitte blant de eldre, sier Steen til Aftenposten.

Steen fortsetter med å si at smitten i all hovedsak beveger seg, ikke blant de eldre og sårbare, men mellom 20-30 åringene. Han mener derfor at 1 meters regelen for sosial distansering blant sistnevnte gruppe vil være tilstrekkelig, og at flere restriksjoner er overflødig på dette tidspunkt. Men, altså, helseminister Høie er fortsatt «bekymra»… Jeg er ikke overrasket.

En stadig større andel av befolkningen vet nå positivt at myndighetene bedriver svindel med koronasituasjonen. Disse menneskene vet at alt er opphauset hinsides enhver fornuft, og et vitnesbyrd om det er kanskje det lave oppmøtet til koronatester i Oslo? Jeg lurer på om det kan bli farlig for Høie & co når flere nordmenn oppdager denne svindelen. Ikke for det, jeg bryr meg egentlig ikke om hva som skjer med Høie, Solberg og resten av ormeyngelen. De i landets politiske ledelse fortjener hva enn som måtte komme deres vei, for vi snakker tross alt om forbrytelser mot menneskeheten.

Grunnlagsmateriale for artikkelen: Aftenposten
Hovedillustrasjon: Stillbilde fra video hos WCHS
Bilde i artikkel: Av Lorie Shaull. Lisens: CC BY-SA 2.0

————————–
Vil du gi oss en hjelpende hånd?
Kiri og jeg skriver for å opplyse og berike dere alle. Vi trenger imidlertid støtte for å kunne bruke så mye av tiden vår på bloggen og den tilhørende gruppa i sosiale medier. Så dersom du finner verdi i innsatsen vår, vurder å sende oss en slant enten via vipps til 98 23 03 77 eller via Paypal / nettbank ved å klikke HER.

Hjertelig takk! hjerte_fin

Reklame