Av Are.

Etter tre år med fri spredning av beskjedene til det såkalte QAnon på Facebook er det nå bråstopp. For nøyaktig én uke siden annonserte Facebook at plattformen tenkte sensurere alle «konspirasjonsteoriene» fra QAnon. Det samme ble annonsert hos Instagram, noe som kanskje ikke er så rart siden Instagram har vært eid av Facebook helt siden 2012.

Her er det på sin plass å først av alt forklare hva QAnon, ofte bare kalt Q, egentlig er for noe. Q er hevdet å være en en Trump-vennlig bevegelse som begynte å poste sine beskjeder til verden i oktober 2017. Flere troverdige mennesker, bl.a. etterforskeren Kerry Cassidy, hevder at bevegelsen har eksistert helt siden 1962, rett etter at daværende amerikanske president John F. Kennedy døde. Ikke bare det, for Robert F. Kennedy Jr. («John John»), sønn av JFK, er hevdet å være den primære kilden bak Q-bevegelsen. JFK Jr. døde jo formelt i en flystyrt i 1999, men i Q-kretser hevdes det at dødsfallet var fingert og at han fortsatt lever. Ifølge Q-kilder vil JFK Jr. tre fram ved Donald Trumps side i valgkampanjen framover mot presidentvalget, noe som i så fall burde skje ganske snart. Q hevdes å gi beskjeder i form av koder til sine tilhengere verden over. Disse beskjedene går under navnet «Q drops». Det gjelder derfor å kjenne nøkkelen for å kunne avkode beskjedene, noe som har gitt opphav til mange spekulasjoner om hva disse beskjedene egentlig betyr. Q hevder å kjempe mot den venstrevridde pedofile djupstaten, og spesielt den industrielle barnehandelen og -misbruket er to av Qs fanesaker.

Men, altså, tilbake til sensuren av Q-stoff på Facebook. Grunnen til at Facebook karakteriserer Q for en farlig løgn og konspirasjonsteori er, i følge Facebook, at Q kommer med usannheter om kjente mennesker. Blant annet. Facebook betegner det for usant når Q hevder at en hemmelig maktkabal, bl.a. bestående av en rekke politikere og A-kjendiser, engasjerer seg i misbruk av barn. En av Qs såkalte Q drops (beskjeder) går ut på at Hillary Clinton vil bli arrestert og henrettet. En rekke andre kjente mennesker skal allerede være enten være henrettet eller befinne seg bak lås og slå.

I tråd med dette hevder Q at den mørke maktkabalen jobber for å sparke beina under USAs nåværende president, Donald Trump. Selv takker Trump QAnons tilhengere for støtten. Trump har uttalt offentlig at han ikke vet så mye om denne bevegelsen, annet enn at tilhengerne liker ham veldig godt og at han synes det er smigrende. FBI betrakter imidlertid Q som en terrortrussel.

Uansett, dersom man tenker å kunne fortsette å ytre seg på facebook, bør man være forsiktig med å snakke for høyt om Q. For da kan nemlig Facebooks «faktasjekkere», bl.a. det flaue norske foretaket Faktisk.no, få deg hekta for tullprat og kastet i Facebook-fengslet.

Kilde: CNN Business
Bilde i artikkelen: Forfatter er Marc Nozell. Lisens: CC BY 2.0. (Size reduced to 1200 by 1200 px).

.————————–
Vil du gi oss en hjelpende hånd?
Kiri og jeg skriver for å opplyse og berike dere alle. Vi trenger imidlertid støtte for å kunne bruke så mye av tiden vår på bloggen og den tilhørende gruppa i sosiale medier. Så dersom du finner verdi i innsatsen vår, vurder da å sende oss en slant enten via vipps til 98 23 03 77 eller via Paypal / nettbank ved å klikke HER.

Hjertelig takk! hjerte_fin

Reklame