Av Are.

areDet har visst blitt mye å gjøre for Økokrim i i forbindelse med koronakrisen. Mengder av bedragere skor seg nemlig på å svindle til seg økonomisk koronastøtte fra det offentlige, f.eks. ved å kreve lønnskompensasjon til fiktive ansatte i firmaer.

Dagbladet Børsen har laget en hel artikkelserie om akkurat dette temaet, og fra disse artiklene framgår det at svindel med offentlige koronamidler har eksplodert. Blant gjerningsmennene finner vi både bedriftseiere og seriekriminelle. Lønnskompensasjonsordningen skal være det som det svindles mest med.

Økokrim-sjef Pål Lønseth sier at deler av denne svindelen er svært godt organisert, og mener at organiserte kriminelle nettverk står bak. Som det framgår fra Dagbladets artikkelserie, er det et betydelig omfang på dette ranet av folkets felles midler. Økokrim-sjefen antyder også at mange slipper unna:
– Det stemmer nok at vi bare evner å etterforske og straffeforfølge toppen av isfjellet, sier Lønseth. Han nærer også en frykt for at det store omfanget på korona-svindelen i ytterste konsekvens vil kunne undergrave hele støtte-ordningen.

Ifølge Lønseth vil den meget lukrative koronasvindelen kunne føre til et større tilsig av organiserte kriminelle hit til Norge. Ikke bare det, men de kriminelle miljøene som Økokrim har støtt på i forbindelse med koronasvindelen er langt mer potente og ressurssterke enn det man tidligere har sett. Disse nettverkene har også et langt større voldspotensiale, sier Lønseth.

Så kan man undres over i hvilken grad Økokrim og resten av politistaben vil gå etter koronasvindlerne. Norsk politi har jo hatt en viss forkjærlighet for enkle saker som berører lettvekterne blant de kriminelle. Slikt skaper nemlig tilsynelatende suksess i form av høy oppklaringsprosent. Og så må vi holde tunga beint i munnen: den aller største svindelen her er tross alt selve koronakrisen, hvor den norske regjeringen er blant de sentrale skurkene. Hele krisen er et iscenesatt plott, hvor Erna Solberg, Bent Høie og oppdragsgiverne deres er langt mer kriminelle enn de tidligere omtalte nettverkene. Siden det ligger en «politisk vilje» bak koronakrisen, kan man sannelig lure på om politiet i det hele tatt vil få lov til å gå etter koronasvindlerne.

Hvilke konsekvenser koronakrisen og denne tilhørende hvistsnipp-koronasvindelen vil ha for økonomien til både nordmenn og nasjonen, tja, det får tiden vise. Vi har ikke vist noen evne til verken medfølelse eller oppvåkning til tross for at mengder av norske brødre og søstre sliter under koronakrisen, ja mange har også måttet oppleve økonomisk ruin og tap av livsverk. Kanskje må det gå så langt at de fleste av oss må erfare det å bli drevet fra gård og grunn som følge av svindelen kjent som smittevern? I så fall er det trist at det må gå så langt før folk ser det som hele tiden har vært framme i dagen…

Hver og én av oss «vanlige dødelige» får gjøre det vi kan for å framskynde teppefall. Opplysning og sivil ulydighet er noe jeg og Kiri har praktisert så langt, men vi tenker utvide reportoiret vårt.

For en lettelse det skal bli når fotsoldater som Solberg, Høie, Nakstad og resten bak det pågående folkemordet fjernes fra samfunnet!

————————–
Illustrasjon: Are.

Kiri og jeg skriver for å opplyse og berike dere alle. Dersom du setter pris på innsatsen vår, vurder da å sende oss en slant via vipps til 98 23 03 77 eller via nettbank / Paypal ved å klikke HER. ELLER du kan handle i nettbutikken vår – gode og tankevekkende jule- og bursdagsgaver kan fås kjøpt HER.

Hjertelig takk! hjerte_fin

Reklame