Av Are.

are_thmb_fin
Are

Leder ved Institute for Scientific Freedom, Peter C. Gøtzsche (Professor, DrMedSci, MD, Msc), går hardt ut mot bruken av munnbind og hevder at dette ikke har noen vitenskapelig begrunnelse i det hele tatt. Det er meningsløst ettersom munnbind ikke har noen reduserende effekt på smittespredningen!

Som tidligere med-grunnlegger, leder og forsker ved det velrennomerte informasjonssenteret Cochrane Norden, hersker det liten tvil om at Gøtzsche har de nødvendige faglige kvalifikasjonene for å kunne uttale seg i en sammenheng som denne. Han har lest og vurdert store mengder vitenskapelig forskning opp gjennom sin karriere, og hevder det ikke foreligger vitenskapelig dokumentasjon for noen smittereduserende effekt ved bruk av munnbind. I dette intervjuet med dansk TV2 (se video under) fra slutten av oktober i år langer han ut mot den danske regjeringen og innføringen av munnbind.

– Jeg ser jo på hva vitenskapen viser, og det er gjort en rekke undersøkelser på om man kan forebygge influensalignende sykdom, hvilket korona jo er, med munnbind. De har ikke kunnet vise noen effekt av munnbind, og hvis der overhode er noen effekt, så er den i beste fall minimal. Jeg synes ikke man skal forlange at en hel befolkning skal gå rundt og ligne bankrøvere. Man kunne istedenfor si at dersom noen er redde for å bli smittet, så kan de selv bære munnbind. Å forlange at alle vi som er friske skal gjøre det, er ikke berettiget i vitenskapen. Derfor vil jeg gjerne se den dokumentasjon som Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen [tilsvarende det norske folkehelseinstituttet] mener han har, sier Gøtzsche.

De aller fleste går i dag rundt med munnbind, men oppnår trolig bare å skade seg selv.

Brostrøm skal ha hevdet ovenfor Danmarks Radio at han har denne dokumentasjonen, men Gøtzsche sier at Brostrøm fortsatt har til gode å framvise den.

Brostrøm kommer med en innrømmelse: «Jeg må være ærlig å si at vi ikke har den perfekte evidens for bruk av munnbind». Han fortsetter noe usammenhengende ved å motsi seg selv — forenklet og oversatt til norsk: «Men blandede utenlandske erfaringer og nyere dokumentasjon har gjort oss overbevist om at det er tilstrekkelig dokumentasjon for å hevde supplerende beskyttelse ved bruk av munnbind».

Enn så lenge har vi til gode å se denne dokumentasjonen, og jeg tviler sterkt på at Brostrøm kan redegjøre for denne påståtte erfaringen fra utlandet som skal støtte opp om bruken av munnbind. Jeg tviler også på at han greier hoste opp noe vitenskapelig belegg. Brostrøm mener den danske regjeringen har støtte fra WHO og Det europeiske senter for forebygging av og kontroll med sykdommer (ECDC) angående munnbindbruken, og det er jo fullt mulig. Men hvor mye verdt er denne støtten siden både WHO og ECDC har akkurat det samme dokumentasjonsproblemet?

Alt peker i retning av at Brostrøm bare kommer med sedvanlig politiker-søtsnakk, slik at folk ikke skal oppdage at han og resten av regjeringen står med buksene nede på anklene. Her er det verdt å merke seg at både nordmenn og dansker har labbet rundt med munnbind i ukesvis, uten at det har foreligget noen gyldig begrunnelse for det. Tvert imot finnes det gode holdepunkter for å hevde at munnbind kan føre til helseskade hos brukerne. [1]

Kanskje danskene skulle gå sin egen statsminister, Mette Fredriksen, hardere på klingen for å tvinge henne og resten regjeringen til å frigi informasjonen om hvem som påvirket de til å innføre disse absurde smitteverntiltakene. Deriblant bruken av munnbind, som ikke har noen dokumentert effekt. Fredriksen har til dags dato ikke kommet med noe tilfredsstillende svar, etter det jeg vet. Det har for øvrig heller ikke vår egen norske statsminister gjort hva angår norske forhold. Regjeringen Solberg gikk inn for 100 års hemmelighold rundt opplysningene om hvem som påvirket regjeringen til å iverksette disse meningsløst ødeleggende smitteverntiltakene… Så Mette og Erna, hva er det som ikke tåler dagens lys? For en korrupt smørje dette er…

Bare som en «kuriositet» før jeg legger på her: Danske myndigheter har tydeligvis problemer med å bestemme seg for hvorvidt munnbind hjelper eller ikke. Hvem har gitt den danske regjeringen nye direktiver etter april, mon tro? I begynnelsen av april var nemlig dette overskriften i den store danske avisen Berlingske:

Overskriften i Berlingske den 4. april, 2020. (Artikkelen kan leses her).

Her er dansk TV2s intervju med Gøtzsche:

Dansk TV2 intervjuer Peter Gøtzsche

Referanser:
[1] NY Post, Conservative Daily Post, NRK, Health Impact News, Europe PMC, PubMed

Illustrasjon: Skjermdump.

————————–
Kiri og jeg skriver for å opplyse og berike dere alle. Dersom du setter pris på innsatsen vår, vurder da å sende oss en slant via vipps til 98 23 03 77 eller via nettbank / Paypal ved å klikke HER. ELLER du kan handle i nettbutikken vår – gode og tankevekkende jule- og bursdagsgaver kan fås kjøpt HER.

Hjertelig takk! hjerte_fin

Reklame