Av Are.

are_thmb_fin
Are

Vi er alle grundig marinert i påstander om hvor elendig de svenske myndighetene har håndtert koronakrisen. Men hvor dumme har svenskene vært når det kommer til stykket — hva finner vi ut dersom vi ser nærmere på hva tallenes sier?

Debattanter i sosiale media har hatt for vane å slakte svenskene for de altfor slepphendte og feilslåtte smitteverntiltakene. De strengere norske smitteverntiltakene har blitt tatt i forsvar ved at man har vist til svenskenes dårlige krisehåndtering og tilhørende høye forekomst av dødsfall i befolkningen. Ja, visse debattanter har endog fnyst og hevdet at svenskene bare har seg selv å takke for alle dette vanføret.

Gjett hva? Hvis vi undersøker det svenske tallmaterialet nærmere, finner vi at antall dødsfall i den svenske befolkningen var innenfor normalen i 2020 . Ja, du leste riktig.

Antall dødsfall i den svenske befolkningen i perioden 2010-2020

Faktisk, hvis vi ser tilbake til 2010 og sammenligner de svenske tallene på omkomne år for år, så finner vi at det døde flere svensker i både 2010, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2017 og 2018 enn i koronaåret 2020. (For kilde, se her).

Det riktige er nemlig å kartlegge trenden framfor å bruke mikrofokus og stirre seg blind på høyst tidsavgrensede kurvetopper og -bunner. Det betyr at dersom man vil kartlegge en trend, så må man betrakte informasjon over lengre tid.

Her skal det nevnes at mikrofokus er en hyppig brukt strategi for å feil-framstille trender, og dette er etter all sannsynlighet blitt gjort med overlegg når det kommer til korona-situasjonen i Sverige. Slik kan man nemlig påvirke publikum i en bestemt retning — via rein propaganda.

Husk det. Og fortell det til alle som fortsatt hevder at Sverige er et katastrofeland når det kommer til Covid-19. Situasjonen er den samme her i Norge; vi hadde slett ingen overdreven dødelighet i 2020, tvert imot.

Til slutt: Vil fakta som her beskrevet få noen begrensende innvirkning på myndighetenes krav om at vi må vaksinere oss? Nei, selvfølgelig ikke. Norske myndigheter er ikke opptatt av verken sannheten eller folkehelsa, og vil nok også ivre for å innføre digitale vaksinepass på toppen av det hele. Kontroll, kontroll, kontroll…. Slik bygger man et tyranni.

Hilsen Dr. Krykke, også kjent som…

————————–
Kiri og jeg skriver for å opplyse og berike dere alle. Dersom du setter pris på innsatsen vår, vurder da å sende oss en slant via vipps til 98 23 03 77 eller via nettbank / Paypal ved å klikke HER. ELLER du kan handle i nettbutikken vår – gode og tankevekkende jule- og bursdagsgaver kan fås kjøpt HER.

Hjertelig takk! hjerte_fin

Reklame