Av Are.

areI dag, søndag 3. januar 2021, fikk jeg en PM som viste et utklipp fra den australske avisa Sydney Morning Herald. I utklippet stod det å lese at forhandlere som forsøkte å tjene penger på den allmenne frykten for SARS-viruset ved å overdrive helsegevinsten til kirurgiske munnbind, ville bli botlagt med bøter opptil 110 000 dollar. Jeg antar at det her er snakk om australske dollar, noe som tilsvarer 729 000 norske kroner etter dagens valutakurs. Hvis man regner med over 17 års inflasjon, så var beløpet trolig det dobbelte den gang da, tilsvarende cirka 1,5 millioner norske kroner.

Utklippet jeg fikk på Facebook PM…

Jeg fant ut at jeg ville ta rede på om utklippet kunne være autentisk, og gjorde et google-søk. Og ganske riktig, for drygt 17 år siden, den 27. april 2003, ble artikkelen publisert i nevnte avis. I artikkelen framgår det også at privatpersoner kunne risikere å bli bøtlagt med opptil 22 000 australske dollar, noe som i dag tilsvarer rundt 300 000 norske kroner, inflasjon iberegnet.

I artikkelen framgår det helt klart at trusselen om bot ble framsatt fordi nytteeffekten til munnbind hadde blitt opphauset hinsides all fornuft. Det framgår også tydelig at salget av munnbind den gang da var eventyrlig, slik at noen profiterte på å spre falsk, fryktbasert informasjon om en nytteeffekt som i realiteten ikke eksisterte.

Man kan sannelig si at tidene har forandret seg med hensyn til hva de norske myndighetene nå forteller oss angående bruken av munnbind. Nå til dags går nesten alle her på Østlandet med munnbind på. Bare for å understreke akkurat det, kan jeg bedyre at jeg var den eneste uten munnbind på IKEA her om dagen(!) Kiri har også skrevet om en lignende klyp-meg-i-armen-opplevelse fra REMA 1000 i begynnelsen av november. Som dere kanskje skjønner, har vi nå blitt ledet til å gå med disse klutene over kjeften temmelig lenge. Ikke bare det, men dette har fått skje uten at det foreligger noe som helst vitenskapelig belegg for at munnbind har noen nytteeffekt. Nordmenn er så autoritetstro… «Stat og myndigheter» er den norske nasjonalreligionen.

Etter demonstrasjonen i Oslo i går, kom jeg i snakk med en hyggelig og smart herremann fra Bodø. Han hadde kommet ens ærend fra Bodø for å delta på demonstrasjonen. Han hadde sine egne kritiske betraktninger rundt situasjonen, og vi kom inn på denne ekstremt omfattende bruken av munnbind. Han mente at dette er noe de nå tenker å normalisere. Og det tror jeg han kan ha rett i, siden myndighetene har pålagt befolkningen å gå med munnbind over såpass lang tid nå. Han nevnte også noe annet interessant, nemlig at det engelske ordet ‘pandemic’ til forveksling ligner veldig på ordet ‘panic’. Han mente denne likheten kunne være intendert, for å skyte frykt inn i oss. Og jeg er enig, det er mer enn plausibelt.

Det er litt av en psykologisk operasjon vi er vitne til med koronakrisen og alle disse såkalte «smitteverntiltakene». Vi utsettes for sosial ingeniørkunst av mørkeste sort, og de som står for regien har virkelig gjort et godt og grundig arbeid. Nordmenn flest har gått fem på så det synger. Vi har kjøpt påstanden om at bruken av munnbind har noe med helsevern å gjøre, og vi har kjøpt den rått. Men det hele er bare narreri, for slik rulles nemlig et tyranni ut… Jeg forsøkte å ta utgangspunkt i litt mer håndfast dokumentasjon da jeg sa si litt om narreriet i min tale under demonstrasjonen mot koronapolitikken som fant sted foran Stortinget i går, lørdag 2. januar 2021.

Referanse: I i tilfelle artikkelen i Sydney Morning Herald skulle bli fjernet, så finner du en backup her.

————————–
Kiri og jeg skriver for å opplyse og berike dere alle. Dersom du setter pris på innsatsen vår, vurder da å sende oss en slant via vipps til 98 23 03 77 eller via nettbank / Paypal ved å klikke HER. ELLER du kan handle i nettbutikken vår – gode og tankevekkende jule- og bursdagsgaver kan fås kjøpt HER.

Hjertelig takk! hjerte_fin

Reklame