Av Kiri.

kiri_2015_minJeg tenkte det var på tide at jeg skrev en ny artikkel i bloggen vår, og denne gangen var det faktisk ikke vanskelig å finne et godt tema. Nå skjer det nemlig så mange spennende ting at jeg nesten tisser på meg. Spesielt er det som nå skjer i USA så crazy, at mange «skeptikere» snart må krype til korset og innrømme at vi «tinnfoliehatter» faktisk hadde rett. Etterretnings-agenter som var pro Trump hadde infiltrert den innleide Antifa-bermen som trengte seg inn i parlamentsbygningen under demonstrasjonen i Washington DC den 6. januar. Disse agentene greide bl.a. å beslaglegge Nancy Pelosis laptop, og der kan det være mye heftig bevismateriale for Trump. Men akkurat her i denne artikkelen skal jeg ta for meg det som nå skjer med sosiale medier og Internett for øvrig.

Jeg tror faktisk denne fyren her er ganske betydningsfull akkurat nå…

Som kanskje noen av dere har fått med dere, har Donald Trump nå blitt slettet fra Twitter. Twitter er eid av Facebook, og beslutningen om å slette kontoen til den amerikanske presidenten kan fort vise seg å være noe av det dummeste Twitter-staben noen gang har gjort. Dette har satt sinnene i kok der ute, og folk synes nå å rømme fra sensurhelvetet på Facebook og Twitter. Konkurrentene Gab og Parler har visstnok langt mindre sensur, hvor spesielt teknologi-plattformen til Gab gjør det nærmest umulig å sensurere innholdet. Det kjipe er at Gab synes å gå litt tregere som følge av denne teknologien. Men den ekstreme tregheten akkurat nå kan kanskje skyldes den store pågangen av nye brukere, så det får vi jo bare kalle positivt tross alt.

Disse alternative sosiale mediene opplever nemlig nå en massiv tilstrømming av de som har dumpet Twitter og Facebook. Dessverre oppdaga jeg akkurat at nettstedet til Parler har blitt tatt ned, og etter det jeg skjønner skal det ha skjedd i natt. Men Parler er nok oppe og går igjen ganske snart…

Sånn ser det ut hvis man forsøker gå inn på nettsiden til Parler nå….

Det er kjent at Google har forsøkt å stenge Parler ute fra sin nettbutikk, med begrunnelsen om at Parler måtte følge Googles retningslinjer for hva som burde sensureres og ikke. Og ytringene til Donald Trump — som boltrer seg på Parler — er garantert noe deepstate-foretaket Google IKKE tillater. Apple har truet med å fjerne støtten for Parler, med samme begrunnelse som Google. Apple vil sensurere vekk politisk ubehagelige stemmer, selv om disse stemmene ofte bare forteller sannheten.

Det flotte med denne situasjonen er selvfølgelig at monopolet til Facebook, Google og flere nå er på full fart bort! Andre og langt mindre alternative aktører opplever en stor strøm av mennesker som vil vekk fra disse tidligere mediagigantene. Jippi!!! Sjæl har jeg blitt så innmari lei av Facebook at jeg nesten spyr. Det er omtrent ikke mulig å skrive den minste ting om det jeg er opptatt av, uten at Facebook kommer med sensursaksa og slenger meg i fengsel. Facebook har lenge vært et tanke- og meningspoliti, til stor frustrasjon for stadig flere brukere. Spesielt for slike som meg, som har brukt Facebook til digital aktivisme.

Det minner meg på noe annet, nemlig Tim Berners-Lee, mannen som en gang skapte Internett. Han sa allerede i 2018 at han hadde sett seg lei på det Internett har utviklet seg til å bli. Han var frustrert over måten store selskap som Facebook, Google og Amazon har tatt strupetak på prosjektet hans, og satt begrensninger på det som opprinnelig var ment å skulle være et fritt digitalt miljø. Her snakker vi ikke bare om problemet med all nettsensuren, men også fakta som at disse Internett-gigantene har full kontroll over våre personlige data. Dette ønsker Berners-Lee en slutt på, og han jobber med å rulle ut en ny versjon av Internett. I denne versjonen skal det være større frihet, og tryggere lagring av personlig informasjon. Så er det bare å heie på Berners-Lee og håpe han lykkes. Nå skjer det MYE der ute…

Jeg oppfordrer alle dere som leser dette til å pakke snippsekken og bli med over til sosiale media som MeWe, Minds, Gab og så videre. Are og jeg er i dag på ett av disse mediene, nemlig på MeWe,.

All min kjærlighet…

————————–
Are og jeg skriver for å opplyse og berike dere alle. Dersom du setter pris på innsatsen vår, vurder da å sende oss en slant via vipps til 98 23 03 77 eller via nettbank / Paypal ved å klikke HER. ELLER du kan handle i nettbutikken vår – gode og tankevekkende jule- og bursdagsgaver kan fås kjøpt HER.

Hjertelig takk! hjerte_fin

Reklame