Av Are.

are_thmb_fin
Are

En dansk borgerkampanje krever at statsministeren, Mette Frederiksen, blir stilt for Riksrett. Kampanjen har i skrivende stund mottatt 57 647 underskrifter, og her beskyldes Frederiksen for å ha beordret avlivningen av 17 millioner mink i slutten av november i fjor.

Begrunnelsen for dette vedtaket var at man hadde påvist smitte med et mutert koronavirus hos minken, og hvis dette viruset begynte å spre seg fryktet man at det ville hemme effekten av en vaksine. Det viser seg imidlertid at det ikke fantes lovhjemmel for å beslutte noe slikt. Ifølge radio gjorde dette masseslaktet at den den danske statskassa måtte ut med 18 millioner kroner til mink-eierne, hvorav 8 millioner gikk rett til bankene i form av gjeld.

Matvareminister Mogens Jensen har allerede måttet gå av som følge av denne saken, skjønt opposisjonen også uttrykker sterkt skepsis mot Frederiksen og resten av regjeringen for deres håndtering av saken.

Nå krever altså danskene at statsministeren må stilles for riksrett. Siden antall underskrifter i borgerforslaget overstiger 50 000, tvinges det danske Folketinget til å behandle saken. Hvis behandlingen munner ut i et konkret beslutningsforslag, vil det måtte gjennomgå samme prosess som beslutningsforslag fremmet av de politiske partiene.

Som mange sikkert har fått med seg, iverksatte Danmark — «landet for frihetselskere og bohemer» —betydelig mer harske korona-smitteverntiltak enn Solberg-regjeringen gjorde her hjemme i Norge. Som et resultat opplevde også den danske regjeringen langt hissigere folkelige reaksjoner enn her til lands. Dette til tross, finnes det ingen rasjonale bak den norske lockdown-politikken. Ingen! Regjeringen og kreftene bak den har tatt sosialt og økonomisk kvelertak på en hel nasjon ved å skape en skandale av at gamle mennesker dør av (eller rettere sagt med) et moderat sykdomsfremkallende virus. At svekkede gamle mennesker har omkommet på denne måten opp gjennom hele menneskets historie, er tydeligvis «glemt». Jeg imøteser derfor at også den norske regjeringen blir framstilt for en riksrett. Vi kan ikke lengre leve med denne svindelen.

Illustrasjon: News Oresund, CC BY 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0, via Wikimedia CommonsNews Oresund,

————————–
Kiri og jeg skriver for å opplyse og berike dere alle. Dersom dere setter pris på innsatsen vår, vurder å sende oss en slant via vipps til 98 23 03 77 eller via nettbank / Paypal ved å klikke HER. ELLER du kan handle i nettbutikken vår – klesplagg med tankevekkende motiver og høy kvalitet kan fås kjøpt HER. Alle monner drar..

Hjertelig takk! hjerte_fin

Reklame