Aktivisme Helsepolitikk

Danmark våkner — vil vi nordmenn la oss inspirere?

I Danmark skjer det virkelig store ting for tiden. Landet har vært hardt holdt nede av sin egen regjering med hensyn til korona-smitteverntiltak (eller påståtte sådanne), og netopp dette kan være en medvirkende årsak til den sterke folkemotstanden landet opplever nå. Det er å håpe at vi nordmenn tar danskenes eksempel i den nærmeste framtid…

Av Are.

are_thmb_fin
Are

Danmark, «landet for bohemer og fritenkere», har iverksatt strengere smitteverntiltak enn Norge under koronakrisen. Overraskende vil nok mange si, men likefullt et udiskutabelt faktum. Heldigvis har dette sporet den danske befolkningen til å reise seg mot tyranniet fra statsminister Mette Frederiksen og resten av regjeringen. Som tegn på den danske misnøyen har snaut 60 000 dansker har fremmet forslag om å stille Frederiksen for riksrett. Dette borgerinitiativet oppstod etter at Frederiksen på sviktende grunnlag beordret avlivningen av 17 millioner mink i slutten av november i fjor. Regjeringens begrunnelse var at de hadde oppdaget koronasmitte i den danske minkbestanden.

I uker og måneder har danskene samlet seg til demonstrasjoner og holdt leven med blant annet kasseroller og sleiver. Dette er en trend vi har sett bre seg hit til Norge, under de ukentlige demonstrasjonene i regi av Røde Luer foran Stortinget. Oppslutningen her til lands har imidlertid vært langt mer beskjeden, skjønt noe av skylda for dette må tilskrives den langvarige kuldeperioden på Østlandet.

Den tidligere bankmannen Mads Palsvig (se artikkelens hovedbilde) er sentral organisator i danskenes motstandskamp.

Palsvig bruker historisk symbolikk for motstandskampen som nå finner sted i Danmark

Uten noe mer utbrodering fra min side, her er en fornøyelig dokumentar om folkebevegelsen som nå finner sted i Danmark. Dette er en motiverende feel-good-film som er verdt å få med seg. Måtte motstanden spre seg hit til gamle Norge! Enjoy!

————————–
Kiri og jeg skriver for å opplyse og berike dere alle. Dersom dere setter pris på innsatsen vår, vurder å sende oss en slant via vipps til 98 23 03 77 eller via nettbank / Paypal ved å klikke HER. ELLER du kan handle i nettbutikken vår – klesplagg med tankevekkende motiver og høy kvalitet kan fås kjøpt HER. Alle monner drar..

Hjertelig takk! hjerte_fin

1 kommentar på “Danmark våkner — vil vi nordmenn la oss inspirere?

  1. pellywang

    👍

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: