Av Are.

are_thmb_fin
Are

Her er litt fun-facts en artikkel ment å skulle «bidrage til sindets munterhed». Vi må kunne unne oss litt lettsindighet midt oppi alt alvoret.

Denne historien startet med en hendelse sist tirsdags kveld. Da skrev nemlig Twitter-brukeren @DyvekeIrene følgende:

Tweeten som startet det hele….

Anklagen lød altså på at det stod farlige konspirasjonsteorier på etiketten, nærmere bestemt dette:

Etiketten som raskt kan nå å bederve hele den norske folkesjela…

Huff! Ikke rart det begynte å bruse i hodet til Twitter-brukeren. Tenk å spre «konspi og farlig feilinformasjon i en global pandemi og krise» via brusflasker a’gitt… «Covid»… «1984»… «ID 2020» og ikke minst «5G»!!! Brrr… Så bra at twitter-brukeren skjønte sin borgerplikt ved å oppfordre alle gode nordmenn til å boikotte denne skruppelløse brusen. Ja, for en slik hasardiøs lek med den mentale norske folkehelsa kan vi rett og slett ikke ta lett på.

Men hva ligger i etikettens kryptiske påskrift? Hva betyr f.eks. «Event 201»? Som noen av dere kanskje allerede vet, var dette navnet på en pandemi-simulering foretatt av Johns Hopkins-senteret i oktober 2019. Sentralt i denne simuleringen var et — tadaaaa — koronavirus… Jøss, makan til sammentreff da…? Dette har fått alle verdens konspihuer til å slå mental kolbøtte. Nå tror tinnfoliehattene at Bill Gates kjente til utbruddet av Covid-19 på forhånd, siden koronakrisen ble såpass utførlig og nøyaktig beskrevet i denne øvelsen kalt Event 201. Men hvordan kan vel disse pappaskallene få seg til å tro så stygge ting om verdens kanskje mest generøse filantrop? Jeg mener, Bill Gates er jo den snille pappaen som har til hensikt å frelse hele verden med sine veldedige vaksiner, ikke sant? Ok, ok, riktignok kaster disse vaksinene av seg 20 ganger investeringen for Gates, men allikevel… Det er heroisk å forsøke redde en hel verden ved hjelp av nåler av stål. Da er det ham vel unt å tjene en liten slant på toppen av det hele.

210318-toyen_cola_med_konspi_smakDessuten må det nevnes at alle konspirasjonsteoriene rundt Event 201 har blitt behørig avslørt og avkreftet. Blant de mest meriterte aktørene her, har vi den svært troverdige faktasjekkeren Snopes. Snopes er et foretak som i dag drives av en forhenværende stripper og hennes nåværende, tilfeldige ektemann, pluss at Snopes både konsekvent og kritikkløst forsvarer interessene til høyteknologi og storindustri. Men dette skal du ikke bry deg om. Ingen er feilfri, nemlig. Det finnes ingen tvil om at Snopes er en bauta når det kommer til faktasjekking og søken etter dyp sannhet! Opplest og vedtatt! Her er det ingenting å utsette på soliditeten.

Produsent i Tøyen Cola, Jarle Hollerud, har imidlertid frekkhetens nådegave og lurer på hva det er ved etiketten som har gjort folk så eitrende forbannet. Som om ikke det skulle være åpenbart?! Han sier målet med å trykke disse kryptiske ordene på flaskenes etikett var tross alt bare for å kunne fylle hele etiketten med tekst. Slik ville det bli seende mer profesjonelt ut. Hollerud innrømmer dog at han i gjerningsøyeblikket kan ha hatt et underbevisst ønske om å skape debatt:
– Jeg forventet ikke at det skulle tvitres rundt, og at folk skulle bli provosert av det. Men hvis det provoserer til samfunnsdebatt så er jeg fornøyd med resultatet. Du snakker om uansvarlighet…

210318-Trond_Birkedal
FrP-politiker og vaktbikkje ovenfor konspirasjonsteorier: Trond Birkedal. 

MDG-politiker Eivind Trædal og tidligere Frp-politiker Trond Birkedal er blant de som har reagert på den farlige konspi-brusen. I likhet med nevnte Twitter-bruker, har Birkedal heroisk oppfordret alle gode nordmenn til å boikotte Tøyen Cola. Dette skjer altså etter at jeg hadde gitt opp alt håp om å finne politikere med et ekte og brennende samfunnsengasjement. Som en fyrlykt lyser Birkedal opp mørket! Han har helt klart IKKE til hensikt å la denne brusen fra Helvete forgifte nordmenns sinn med sin farlige etikett. Alle tilløp til konspirasjonsteorier må bekjempes! Det har seg på samme måten med konspirasjoner som med disse undrene som står beskrevet i Bibelen: de har nok forekommet, ja, men det er for lenge siden og skjer overhode ikke nå lengre. De som påstår noe annet, er tåpelige tinnfoliehatter og antivaksere uten livets rett.

Til slutt må jeg meddele følgende med et sorgtungt hjerte: Tøyen Colas manglende samfunnsansvar synes dessverre å ha forårsaket et uventet oppsving i omsetningen. Det meldes nå at produsenten ikke greier betjene etterspørselen på nettet. Sukk…

Tøyen Colas farlige tankegods har spredd seg som ild i tørt gress blant nordmenn. Dette er en sak som helt klart burde løftes fram i Stortingets spørretime. Tendenser som dette kan rett og slett ikke få lov til å utarte!!!!

Google ‘ironi’…

Kilde: Nettavisen.
Info: På bildet av flasken er etiketten «med konspi-smak» Photoshoppet inn.
Foto av Trond Birkedal: Fotograf er Lars Åge Kamfjord. Lisens: CC-BY-SA 3.0, https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0, via Wikimedia Commons.


Vi trenger støtte fra dere for å holde bloggen vår gående!

Kiri og jeg skriver og arbeider generelt for å opplyse og berike dere alle. Det er dette vi bruker mesteparten av tiden vår på, og vi gjør det med glede. Dersom dere setter pris på arbeidet vårt, vurder å støtte oss via
nettbank, DNB-konto 05350624327 (Are Erlend Hegrand), eller
vipps til tlf. 98 23 03 77, eller
Paypal ved å klikke HER.

Hjertelig takk! 🙂 hjerte_fin

Reklame