Av Are.

areHar du skjønt hvem som skjuler seg bak julenisse-kostymen på illustrasjonen til denne artikkelen? Jeg skriver dette for at folk skal få gluggene opp til hvilken rolle denne mannen EGENTLIG spiller i norsk styre og stell. Det er nemlig langt fra det folk flest tror. Det er også langt fra det man skulle ønske.

Har du skjønt hvem denne julenissen er? Riktig, det er Bjørn Guldvog. Han er utdannet lege og har vært direktør i Helsedirektoratet siden 2012 fram til dags dato.

I den nyere tid har det framkommet at Guldvog var primus motor bak lockdown-politikken som har blitt ført siden 12. mars i fjor. Guldvog var altså den som, framfor noen annen, stod bak denne helt nye smitteverns-strategien. Tidligere hadde man bare iverksatt smittevernstiltak ovenfor gruppen(e) av sårbare personer. Men i forbindelse med koronakrisen skulle alle nordmenn bli skjært over én kam, underlagt de kneblende lockdown-tiltakene. Ved denne radikale beslutningen tilsidesatte også Guldvog rådene fra ekspertisen på folkehelseinstituttet, som hadde frarådet en slik respons. Merk dere det!

Merk dere også at folkehelseinstituttet i etterkant gikk temmelig langt i å dementere sin opprinnelige innstilling mot tiltakene, og ved dette strøk instituttet Guldvog og regjeringen opp etter ryggen. Vitenskap endrer seg ikke over natta, men politikk gjør det. Så hva som egentlig forårsaket denne vinglingen til folkehelseinstituttet, tja, det er kanskje Camilla Stoltenberg den rette til å svare på? Folkehelseinstituttet frarådet jo også bruken av munnbind før koronakrisen, men tok ikke til motmæle mot munnbind-bruken etter at krisen var blitt et faktum. Du snakker om å vende den påstått vitenskapelige kappen etter den politiske vinden…

Det var en temmelig drastisk beslutning, da Guldvog lobbyerte fram smitteverntiltakene som har rammet hele den norske befolkningen. Ja, Guldvog har faktisk også bedyret at han søkte en sjokk-effekt med denne politikken. (Når ble det god helsepolitikk å skape frykt blant befolkningen?) Jurister har i ettertid argumentert for at lockdown-politikken er i strid med norsk Grunnlov, og det med rette. Ikke bare det, for nå er lockdown-politikken avslørt som direkte kontraproduktiv: jo strengere tiltak, jo mer smittespredning. Dette er noe som analysebyrået PANDA (Pandemics – Data & Analytics) har avslørt – se bare her.

Det er sjokkerende å skulle måtte erkjenne at vi har vært utsatt for smitteverntiltak som har hatt stikk motsatt effekt av det vi har blitt fortalt. Hvorfor gjorde aldri norske myndigheter en inngående kartlegging av kost-nytte effekten FØR de valgte å ramme hele nasjonalsamfunnet med disse kvelende tiltakene? Vi vet jo nå hvilke katastrofale følger dette har fått for det norske nasjonalsamfunnet, både økonomisk og sosialt. Disse konsekvensene var heller ikke spesielt vanskelig å forutse. De var gitt.

Det «pussige» midt oppi denne suppa er at Guldvog ikke har noen styringsdokumenter å vise til. Han kan altså ikke framlegge skriftlige dokumenter som beskriver prosessen og vurderingene som ble lagt til grunn for beslutningen om å iverksette lockdown-politikken. Norske innbyggere er dermed utestengt fra innsyn i grunnene til at Guldvog & co låste ned nasjonalsamfunnet. Hvor ble det av «demokratisk gjennomsiktighet»? Selv sier Guldvog at han har mistet disse papirene. Slik skal vi altså forledes til å tro at standard arkiveringspraksis for en helsedirektør er lemfeldig nok til at kritisk viktige dokumenter som dette kan gå tapt… Ha, ha. Kanskje Guldvog «arkiverte» papirene oppå kjøleskapet hjemme, slik at kona uforvarende kasta de med gårsdagens aviser?

Men det stopper ikke med dette, for det har nemlig framkommet at en viktig meningsutveksling fant sted på SMS mellom Guldvog og departementsråd Bjørn-Inge Larsen. Disse SMS’ene skal ha hatt stor innflytelse på det som senere munnet ut i et vedtak om lockdown. Gjett hva… også disse SMS’ene har forsvunnet. De «ble slettet ved en feil» i følge Guldvog. I ettertid må vi konstatere at Guldvog synes å ha kommet unna med dette forsvinningsnummeret også. Han er i alle fall ikke stilt ovenfor noen domstol så vidt jeg vet. I alle fall ikke enda.

Guldvogs slepphendte håndtering av viktig informasjon føyer seg pent inn i en større sammenheng, hvor regjeringen ble innvilget 60 års hemmelighold vedrørende detaljene rundt vedtak om lockdown-politikken. Koronakommisjonen greide muligens å redde regjeringens omdømme i øynene til de fleste nordmenn, men kommisjonen hadde jo utelatt den viktigste informasjonen. Deriblant dokumentene og SMS’ene som Guldvog hadde soset bort.

Bedrag har fått et ansikt….
Kilde: Helsedirektoratet.. Lisens: CC BY SA 3.0

Du lurer kanskje på hvor jeg vil med dette? Det jeg forsøker å si er som følger: Når dokumenter og informasjon som dette mistes — MERK: dokumenter som vedrører de aller mest kritiske områder av landsforvaltningen, selve folkehelsa — så er man ustyrtelig naiv dersom man tror at dette er sant. MER: Når informasjon som dette i tillegg blir hemmeligholdt (ref. regjeringen), ja da holder disse politikerne og deres skjulte nettverk oss for narr. Da er dette bare dekkoperasjoner for å kunne skjule ting for befolkningen. I all korthet betyr dette at vår statsminister og Guldvog ljuger for befolkningen, og med denne absurde lockdown-politikken har de gjort seg skyldig i forbrytelser mot menneskeheten. Mengder av nordmenn har mistet sitt levebrød, sitt hjem og sin familie. Et uvisst antall nordmenn har blitt ensomme, deprimerte og innrullert i psykiatri. Hvor mange nordmenn har valgt å ende sitt eget liv i desperasjon over å ha mistet alt? Vi vet ikke hvor store disse tallene er, for pressen våger ikke røre denne problematikken. («Noen har snakket sammen…») Lista over lockdown-politikkens tragiske konsekvenser er lang. Guldvog er helt sentral i å ha spilt ut denne svindelen. Han har også gjort dette med et poker-ansikt og en patriarks aura.

Puh, så fikk jeg dette av hjertet. Jeg bare sa det rett ut! Det er nemlig den store forskjellen fra den gang jeg var avisjournalist: som blogger kan jeg bare si ting rett ut, uten å måtte bry meg om politiske og kommersielle hensyn. Og jeg slipper til med budskapet, fordi jeg er både journalist og redaktør.

Artikkelens hovedillustrasjon: Are.

Donasjoner er det som holder bloggen vår gående!
Kiri og jeg skriver for å opplyse og berike dere alle, og vi bruker mengder av tid på det. Dersom dere setter pris på det vi gjør, vurder å 
1) vippse oss en slant, tlf. 98 23 03 77, eller
2) donere via nettbank eller Paypal ved å klikke HER.

Hjertelig takk! hjerte_fin

Reklame