Av Kiri.

kiri_150x235Jeg har egentlig aldri brydd meg mye om jorden er flat eller rund. Selv om dette er alle konspirasjonsteoriers mor, er det vel ett fett sånn rent praktisk. Eller…? Hva ville skjedd om det ble kjent at Jorda faktisk VAR flat? Ville det gjort at hauger av andre konspirasjonsteorier ble avslørt å være virkelighet? Jeg lurer på det. Derfor er flat-Jord teorien viktig, selv om ikke akkurat jeg har fått meg til å undersøke den nøyere. Men flat-Jord er noe mer enn bare en konspirasjonsteori…

På et tidspunkt begynte jeg å legge merke til at man kunne bli beskyldt for være en som tror jorden er flat hvis man sår tvil om «vedtatte» sannheter. Hvis man er kritisk til myndighetene generelt, blir man automatisk en «flat earther» i samme slengen. En klassisk bruk av hersketeknikken kjent som «guilt by association»… Hvis du oppfattes å ha én eller annen tullete mening om et tema, blir du stempla for å være flat-earth’er i samme slengen. Bare for å svekke ditt standpunkt maks i en eller annen diskusjon.

Denne typen hersketeknikk skremmer vannet av mange. Selv har jeg flere ganger fått velmenende råd ala «Kiri, pass deg for hva du skriver, hvilke idèer du fremmer, og hva slags mennesker du assosieres med». Jeg er klar over at slike råd er godt ment, men for meg blir dette bare hemmende og gjør at jeg føler meg ufri.

Noen mener at FN-logoen er en slags skjult avsløring av at Jorda er flat… FN er i alle fall en organisasjon under kontroll av maktkabalen – DET er i alle fall sikkert!

Noe jeg finner veldig fascinerende med flat Jord teorien er at alle jeg kjenner som har forsøkt å debunke den, har endt opp med å bli flat earth’ere selv. Absolutt alle! Er ikke DET fascinerende? Dette er mennesker jeg har kjent i årevis, som fra barnsbein av har vært opptatt av alt fra aliens og ufoer til Michael Tellinger og konspirasjonsforskere.

Selv om mange ikke oppfatter flat-Jord teorien som så viktig, er det allikevel litt viktig å kunne greie diskutere den. Det er interessant å se hvem av oss som er åpen nok til sinns til å klare ta diskusjonen uten å bli emosjonell. De som har en følelsesmessig tilknytning til sitt eget virkelighetssyn takler virkelig ikke en diskusjon om flat-Jord. Slik er det bare. Flat-Jord er et minefelt, hvor folk går i brutal krig med hverandre og «flat-earth’er» blir et skjellsord.

Her er Ruth Heath, 102 år gammel. Hun forteller blant annet at hun som barn
lærte på skolen at Jorda er flat (norske undertekster). Se i full størrelse her.

Til slutt, her er en lang og interessant dokumentar. Den handler blant annet om flat-Jord, så kos dere med den folkens. «Bare» fem timer lang… 🙂

En dokumentar verdt å se….

(Hvis denne dokumentaren skulle forsvinne fra YouTube, finner du den også her).

All min kjærlighet…

Vi trenger støtte fra dere for å holde bloggen gående!

Kiri og jeg skriver for å opplyse og berike dere alle. Det er dette vi bruker mesteparten av tiden vår på, og vi gjør det med glede. Dersom dere setter pris på innsatsen vår, vurder å støtte oss via
nettbank, DNB-konto 05350624327 (Are Erlend Hegrand), eller
vipps til tlf. 98 23 03 77, eller
Paypal ved å klikke HER.

Hjertelig takk! 🙂 hjerte_fin

Reklame