Av Are.

are_thmb_fin
     Are

Statsforvalteren har nå opprettet tilsynssak mot Sykehuset Telemark etter en pasientklage. Saken dreier seg kort og greit om at innklager mener seg å ha blitt utsatt for uforsvarlig arroganse fra medisinsk hold.

Pasienten oppsøkte legevakten i Åmot og på Notodden ved flere anledninger, og skal ha vært innlagt på Notodden Sykehus tre ganger i forbindelse med de opplevde symptomene. Pasienten hevder å ha blitt oversett av legen i Åmot, som beskrives som arrogant. Denne legen skal ha bare ha flirt av pasienten da sistnevnte spurte om et nylig anfall kunne vært forskyldt av Covid-19 vaksinen 14 dager i forveien.

Hvilepulsen til pasienten hadde ligget på 150 i lengre tid, samt at pasienten opplevde brystsmerter og utmattelse med prikking i armer og bein. Etter at denne legen nektet å henvise pasienten videre til Notodden Sykehus, valgte pårørende allikevel å kjøre pasienten dit. På Notodden ble det gjort undersøkelser, men pasienten ble utskrivet fra sykehuset dagen etter. Symptomene skulle imidlertid vise seg å vedvare. På nytt oppsøkte pasienten Åmot-legen, som denne gang rekvirerte ambulanse og fikk pasienten sendt til Notodden Sykehus på nytt.

På sykehuset hevder pasienten å ha opplevd enda en arrogant lege, som tilbød «lite svar» på tilstanden. Dagen etter ble pasienten utskrevet på nytt. Men symptomene skulle vise seg å utarte ytterligere hjemme, i den grad at matlaging og dusjing etterhvert ble uoverkommelige oppgaver.

Tilbake på legevakten i Åmot oppstår det en uoverensstemmelse mellom lege og sykepleier. Begge vil sende pasienten til Notodden, skjønt legen mener det ikke er nødvendig med ambulanse. Sykepleieren er uenig og tilkaller ambulanse.

Dernest følger akutt-innleggelse på Notodden Sykehus, med beskjed om at pasienten skal sendes hjem allerede dagen etter. Pasienten mener seg ikke trodd på Notodden, og mener dette skyldes dårlig kommunikasjon mellom Åmot-legen og sykehuset.
– Jeg får beskjed om å reise hjem og trene. Da gir jeg beskjed om at det er det ingen sjanse for, da jeg har høy puls og er utmattet, sier pasienten.

Etter å ha kranglet seg til en hjerte-undersøkelse via elektrokardiografi (EKG) på Notodden Sykehus, fikk pasienten beskjed om at sykehuset ikke hadde det nødvendige utstyret for hånden. Men pasienten ble lovet oppringt så snart utstyret var på plass.

Det kom aldri noen telefon. Flere uker etter ringer pasienten selv, og får vite at sykehuset har glemt hele greia.

Etter å ha oppsøkt nok en lege, ble det henvist videre til Notodden indremedisinsk avdeling. Her opplevde pasienten endelig å møte en lege som tok saken alvorlig.

Denne pasienten har altså opplevd å få sin alvorlige tilstand ubetydeliggjort av det som skulle være medisinsk ekspertise. Pasienten har også opplevd å bli mistrodd, noe som gjorde vedkommende til kasteball mellom sykehus og legevakter. Som en følge av dette har Statsforvalteren nå opprettet tilsynssak mot Tokke/Vinje legevakt i Åmot, Notodden interkommunale legevakt, samt en lege som er tilknyttet begge disse legevaktene. To navngitte leger ved Notodden sykehus er også med i klagen.

Kilde: Telemarksavisa (betal-artikkel)

Vi trenger støtte fra dere for å holde bloggen gående!
Kiri og jeg skriver for å opplyse og berike dere alle. Det er dette vi bruker tiden vår på. Dersom dere setter pris på det vi gjør, vurder å donere til oss og bloggen vår via
nettbank, DNB-konto 05350624327 (Are Erlend Hegrand), eller
vipps til tlf. 98 23 03 77, eller
Paypal ved å klikke HER.

Hjertelig takk! 🙂

Reklame