are_thmb_fin
Are

For tiden befinner jeg og Kiri oss på Østlandet. Etter å ha spandert på oss hotell natt til mandag 20/8/18, besluttet vi samme dag å investere i et lite 2-mannstelt og to oppblåsbare madrasser. Madrassene måtte Kiri blåse opp mens vi kjørte mot den utvalgte overnattingsplassen. XXL hadde nemlig ingen flere luftpumper igjen… Dyne, puter og sengetrekk hadde vi allerede tatt med oss fra Bergen, pakket inn i en søppelsekk. Så dro vi til dette noenlunde øde område for å overnatte, 3-4 km nordøst for Sandvika. Grunnen til at jeg visste om dette villmarksområdet, var at jeg i perioden 2007-2009 hadde vært lærer der, nærmere bestemt ved Gjettum Skole. Jeg gikk mang en tur i dette området med klassene den gang da.

Sammen med telt og madrasser kjøpte vi oss også en grill som viste seg ganske håpløs. Den var egentlig bare et primitivt «tøytørkestativ» i miniatyr, som stod overskrevs på egne bein over bålet. Så vi monterte denne grillen etter beste evne (ingen anvisning fulgte med), tente et bål og grilla øko-pølsene vi hadde kjøpt. Så slo vi opp teltet og krøyp til køys gode og mette. Kiri lå med full bekledning under dyna og frøys som ei bikkje hele natta gjennom. Hun frøys selv om hun klynget seg inntil varmblodige meg. Selv måtte jeg ha det ene beinet uttafor dyna til tider for ikke å overopphetes. Ha, ha…
Et sted mellom klokka 9 og 10 neste morran våkna vi av et myndig «HALLO, KAN DERE KOMME UT?!» Jeg dro ned glidelåsen på teltet og tittet trøtt ut i sollyset mens jeg forsøkte å skjerme for sollyset med den ene hånda. Det var politiet. Den mannlige betjenten oppdaget at jeg bare hadde trusa på, og snudde seg resolutt vekk og gikk høflig til siden for teltåpninga. «Bare ta på tøyet først», sa han mens han så en annen vei. Frysepinnen Kiri var først ute av teltet, ettersom hun hadde sovet i full bekledning. Etter at jeg hadde fått på meg bukse og genser, krabba også jeg ut.
Der stod det 3 politibetjenter, 2 menn og 1 kvinne, pluss en stor politibil av varevogntypen. Mon om de hadde tatt høyde for arrestasjon? De spurte hva vi drev på med, og krevde oss for identifikasjon. Vi ga dem ID og forklarte at vi bare hadde overnatta på dette jordet for å spare penger. Så pekte politibetjenten på asken fra bålet kvelden i forveien, og holdt et mini-foredrag om knusktørr skau, faren med ild i tørt gress og at det tross alt var bålforbud nå. Jeg svarte at det ikke var gjort tankeløst, og at det tross alt var mest rein jord hvor vi hadde tent bålet, pluss at de få gresstustene som stakk opp både var grønne og våte da bålet ble tent kvelden i forveien. «Vi slokka også de siste glørne som kunne synes i mørket med Farris», sa jeg.
«Synd at dere i politiet skal måtte bruke tiden deres på ting som dette, istedenfor å gjøre noe med den virkelige kriminaliteten i samfunnet», sa Kiri. «Vel, DET er ikke en diskusjon vi tenker ta nå», svarte den ene politimannen. Han virket litt irritert over Kiris freidighet.
Etter dette lekset politibetjente opp for oss, om hvordan vi hadde tatt oss til rette på annen manns grunn, og at det ville vært helt ok om vi hadde valgt å overnatte i skogen istedenfor. Hele tiden under samtalen drev Kiri og jeg og pakket sammen sakene våre. Kiri hadde tross alt time hos migrene-terapeut om en snau time, så vi forsøkte å bruke tiden godt. «Ååååh, hvis nå DETTE er min og Kiris største synd her i livet, så tror jeg vår skaper skal finne det i sitt hjerte å tilgi oss den dagen vi banker på perleporten», kommenterte jeg og ga purken et lurt blunk mens jeg rulla sammen teltduken på bakken. Ingen reaksjon.
Etter ytterligere litt small-talk, trolig for å gni det inn at vi hadde tatt oss urettmessig til rette, skjønte politiet at de ikke hadde noen sak. Det gikk vel muligens også opp for de at de ikke hadde med hardbarkede kriminelle å gjøre her, og det endte med at snakkehodet blant politi-trekløveret sa: «Vel, denne sammenbrettingen av teltet deres trenger ikke vi å stå her og se på. Vi drar nå». Og så dro de. Ingen bot å ha skjendet privat mark. Ingen bot for ulovlig bålstifting. Happy ending med andre ord! 😜
Det er i grunnen merkelig hvordan politiet velger å bruke sine begrensede ressurser. Mannsterkt oppmøte i utkanten av en åker, hvor to reisende anarkister hadde slått opp telt…
underskrift_are_blaa

————————————
Det går med mye tid til å holde liv i denne bloggen. Så hvis du setter pris på det jeg og Kiri skriver her, og vil støtte oss med en slant, blir vi veldig glade. I så fall kan du enten sende via vipps til 98230377 eller via Paypal ved å klikke HER

Tusen takk! hjerte_fin

Reklame