Av Are & Kiri.

Som dere vet startet vi en kronerulling for våre gode venner Alitcia og Armend for 2-3 uker siden. Her er en statusrapport som handler om hvordan det gikk…

Først litt om bakgrunnen for det hele: Armend og Alitcia (A+A) har fire skjønne barn som ble tatt av et kriminelt nettverk på Sørlandet 11. september 2017. Når man ser på alt dette paret har blitt utsatt for, kan sannelig valget av dato («9/11») gi sataniske assosiasjoner… Barna ble hentet i barnehagen og på skolen der de gikk, og er nå spredd på fire forskjellige fosterhjem. Det betyr at barna ikke har fått beholde hverandre midt oppi det hele, noe som gjør saken enda mer grotesk. Denne spredningen av søskenflokken går også imot barnevernets egne statutter.

Litt om nettverket som stod bak

Nettverket som stod bak bortføringen av barna hadde forgreninger inn i det lokale barnevernskontoret, barnehagen og politiet. Sett gjennom A+As øyne ble komplottet først synlig i barnehagen, hvor barnehagepedagogen kom med flere rapporter på barna deres. Disse rapportene hadde mye meningsløst fyllstoff, og bar preg av at pedagogen forsøkte skape volum framfor innhold.

Muligens var også råtne epler i rettsapparatet innblandet her, siden Armend – som er utlending – ble tvunget til å selvprosedere i fylkesnemnda. Der ble han stående i møte med et lovverk han ikke kjente til. (Litt merkelig, siden jeg kjenner til en konkret rettssak hvor retten ikke godtok at min venn ville prosedere uten advokathjelp i sin egen sak).

Medlemmene i dette nettverket vil forhåpentligvis måtte stå juridisk til rette for sine gjerninger en dag i framtiden. Medlemmene i dette nettverket kan trolig bruke sine samfunnsposisjoner til å beskytte hverandre, og slik sett unngå lovens lange arm. Men ingen, absolutt ingen, kommer seg unna universell lov. Jeg snakker her om karma, om ordet lyder mer kjent. «What goes around, comes around!» Selv om det ikke er pent å si det, må jeg nesten si at jeg håper banden bak komplottet får som fortjent også i juridisk forstand.

Som en «kuriositet» kan jeg her nevne at Kiri på et tidligere tidspunkt skrev om denne saken på sin egen Facebook-vegg, hvor hun også oppga navn på de impliserte personene. Det medførte at politiet stod og ventet på oss da vi kom hjem fra Kypros i februar i år. Vi ble resolutt utpekt i mengden av mennesker og tatt til siden av politiet da ferga fra Danmark la til kai i Norge. «Er du Kiri?», spurte politibetjenten. Kiri fikk deretter vite at hun var anmeldt, og hun måtte ta en telefonsamtale på stedet med en ansatt på politikontoret hvor anmeldelsen hadde ankommet. Det var ikke særlig vanskelig å gjette at det var nettverket bak barnas bortføring som stod bak anmeldelsen. Kiri fikk imidlertid ikke vite der og da hva anmeldelsen gjaldt. Stemmen i telefonen fortalte at hun kunne få vite årsaken til anmeldelsen ved å ta formelt kontakt ved det lokale politikontoret hvor vi holdt til. Hun ble også fortalt at hun hadde rett til å komme med tilsvar ovenfor anmeldelsen. Kiri sendte sitt tilsvar via epost et par dager etter, hvor hun klargjorde at hun ikke hadde tillit til politiet som en offentlig tjeneste. Hun bemerket også at det angjeldende politikontoret på Sørlandet hadde vært innblandet i barnetyveriet. Siden har ikke Kiri hørt noe mer…

Om resultatet fra kronerullingen

Nå skal dere høre: 72 personer stilte opp på kronerullingen og ga tilsammen rundt 18 000 kroner. Det har gjort at paret nå har betydelig mer enn de 6000 kronene som måtte til for å kunne løse ut gjenstandene fra minilageret på Sørlandet. (Det kan synes som om eier av minilageret nå forsøker å snyte A+A for et par tusen kroner ekstra, angivelig fordi «saken har gått til inkasso». Utleier hevder selv å eie dette inkassofirmaet… Hmmm. Men det får heller stå sin prøve). Barnas eiendeler, som er kjære minner for foreldrene, er nå reddet. Nå gjenstår det «bare» å jobbe med å få barna hjem igjen…

De overskytende pengene tenker A+A bruke til å opprette sin egen næring i landet hvor de nå befinner seg. Hvor befinner de seg nå, spør dere kanskje? Svaret er at A+A ønsker å holde sin lokasjon hemmelig som følge av muligheten for fortsatt forfølgelse fra nevnte nettverk.

Både Armend, Alitcia pluss Kiri og meg vil takke dere alle for den rørende støtten som har berget vennene våre og deres kjære eiendeler. Og mere til. A+A har sendt oss følgende melding for å uttrykke sin dyptfølte takknemlighet og glede over støtten fra dere – opprinnelig postet direkte i Facebook-gruppa vår:

————————-
Vi bruker mye tid på bloggen vår og trenger støtte for å kunne holde det gående. Hvis du finner verdi i innsatsen vår og vil støtte oss med en slant, blir vi glade. I så fall kan du sende enten via vipps til 98 23 03 77 eller via Paypal / nettbank ved å klikke HER.

Tusen takk!

Reklame