areFor en uke siden, lørdag 30. juli 2022, holdt den britiske pop-artisten Sting (ex. Police) en konsert i Polens hovedstad, Warszawa. Jeg har lenge visst at Sting hørte til blant den våkne delen av berømte musikere, og han har også tidligere bedrevet aktivisme under sine konserter. Han har en viss kunnskap om verdenssituasjonen, og han skuffet ikke i så måte da han pratet til publikum på slutten av Warszawa-konserten. Temaet var tyranniet som nå brer seg rundt oss, pluss at han også tok opp krigen i Ukraina. En kjent polsk skuespiller, Maciej Stuhr, ble invitert opp på scenen for å oversette til polsk. Jeg har lagt til norsk oversettelse på dette opptaket, og redigert vekk Stuhrs polske oversettelse…

30. juli 2022: Sting snakker til publikum i Warszawa.
Til slutt fremfører han låta «Fragile»…

Det er farlig å være våken entertainer i disse dager, for er det noe maktkabalen virkelig frykter, så er det nettopp de som evner å underholde på samme tid som de bedriver aktivisme og sprer et budskap. På engelsk har denne typen virksomhet fått navnet ’edutainment’, altså opplysningsvirksomhet gjort på en underholdende måte.

Roger Waters, tidligere bassist i Pink Floyd, nå soloartist i sin egen rett, er også blant de våkne artistene som forsøker opplyse sitt publikum. I dette klippet på drøyt ett minutt forteller han hva han svarte Facebook-sjef Mark Zuckerberg etter at Zuckerberg hadde tilbudt ham en enorm pengesum for å kunne bruke musikken hans til å promotere Instagram. Jeg har tekstet også denne videoen på norsk:

Roger Waters om tilbudet fra Mark Zuckerberg….

Det er ikke bare musikere som bruker offentlighetens lys til å spre et budskap. Mange av dere kjenner trolig til den avdøde, amerikanske komikeren George Carlin. Mon om ikke Carlin ble tatt av dage i juni 2008, nettopp som følge av at han brukte spissfindighet og humor for å avsløre hvordan vi blir trakassert av en liten maktkabal. Når et publikum ler av en komiker, er den mentale guarden senket. Og da er det bedre sjanser for at et budskap «sklir inn» i hjernene deres. Her er en liten smakebit av Carlins scenekunst fra 2005, filmet i Beacon Theater i New York:

George Carlin langer ut mot skolesystemet og «makta»…..

Det finnes selvfølgelig langt flere berømtheter jeg kunne nevnt her, men lar det bli med dette. Artistene som her har blitt nevnt bruker sin popularitet til å fremme sannhet og et menneskevennlig budskap, og skal ha kudos for det. De kan i alle fall smykke seg med å ha stått på rett side av historien, uansett hvor det bærer hen med menneskeheten!

OBS! Lagt til etter denne artikkelen ble skrevet: Det skulle vise seg at Sting i mars dette år hadde bekjentgjort sine meninger om årsaken til Ukraina-urolighetene , og det var ikke like oppløftende lesning. Les mer om akkurat det i denne artikkelen.

Hjelp oss å spre budskapet!

Kiri og jeg arrangerer demonstrasjoner, lager videoer og artikler for å opplyse og berike dere alle. Vi går i bresjen for et nytt og bedre samfunn, og vi har gjort dette til en sentral del av vårt virke i ekstreme tider. Vi lar alle få gratis tilgang til stoffet vårt, både bloggen, gruppene i sosiale media, og videoene på Bitchute.com. Del gjerne fra oss i sosiale media. Hvis du vil hjelpe å holde oss gående, trenger vi også frivillige donasjoner via
nettbank, kontonummer 05350624327 (Are Erlend Hegrand), eller
vipps til tlf. 98 23 03 77, eller
Paypal ved å klikke HER.

Hjertelig takk! 🙂 hjerte_fin

PS! Meld dere inn i Facebook-gruppa vår her og Mewe-gruppa vår her.

Reklame